Årets pepparkakshus – ett Pippihus

jultröja barn

Pepparkakshus

Att bygga pepparkakshus är tradition här hemma, en tradition som vi satte förra året. Tanken var egentligen att vi skulle göra detta kring första advent men eftersom helgens planer ställdes in passade vi på att göra det redan idag. Vädret just nu gör ju att man bara vill mysa omkring inomhus och det blev väldigt stämningsfullt med allt pysslande. Vi lyssnade även på julmusik och till eftermiddagskaffet åt vi saffranskladdkaka. Det fick mig att längta lite extra till julafton. Ludwig förstår ju verkligen innebörden av det här med jultomten så i år ska det bli så spännande att se hans reaktion. Han tycker ju att tomten ska komma och leka med honom, haha.

Här kan ni se förra årets pepparkakshus. Jag har en känsla av att de där pepparkakshusen kommer att bli finare och mer avvancerade för varje år.

Pippi pepparkakshus

Pepparkakshus

Nästa år har jag bestämt mig för att vi ska göra ett pepparkakshus av vårt eget hus. Hur fint kommer inte det att bli? Vårt hus har ju inte så många konstiga vinklar så det borde inte bli så svårt. Tills dess ska jag även bli bättre på att dekorera med kristyren för i år var det katastrof. Ludwig är ansvarig för godisdekorationen och han är så duktig på det, förutom att varannan Nonstop hamnar i munnen. Men det hör väl till…Pepparkakshus

Ludwigs Jultröja kommer från H&M (förra årets som vi köpte i för stor storlek då, här är en liknande). Så här i efterhand ångrar jag att vi inte tog på Elsas julklänning istället för det gröna byx-setet, det hade ju blivit lite juligare då. Men det är lätt att vara efterklok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.