Astrid Lindgrens Värld

Pippi Långstrump Astrid Lindgrens värld

Astrid Lindgrens Värld

Äntligen fick jag besöka denna magiska världen. Ända sedan jag var liten har jag velat åka hit. Det var precis sådär idylliskt och mysigt som jag hade föreställt mig. Däremot hade jag inte klart för mig att besöket mest handlade om att gå på föreställningar. Jag trodde mer att man skulle springa på karaktärerna lite här och var och sedan att det var någon enstaka show. Ett tips innan ni besöker Astrid Lindgrens Värld är att ta en titt på föreställnings-schemat och på förhand bestämma vilka shower ni inte vill missa och sedan lägga upp dagen efter det. Detta gjorde vi kvällen innan och det var tur det för annars hade vi irrat runt som yra höns. Vi gick på båda Pippi-föreställningarna samt en av Emil i Lönneberga. Mer än så hann vi inte och barnen hade heller inte haft tålamodet till att sitta stilla längre än så.

Utöver showerna finns det en del lekplatser samt miniatyrhus av de kändaste gatorna som tex där Barnen i Bullerbyn bodde. Det sistnämnda älskade verkligen barnen. De gick in och ut i de olika husen och lekte olika rollekar, så sött att se. Vi åt lunch på plats och just det momentet var lite väl stökigt med fyra kids. Gnälliga, hungriga barn som absolut inte ville sitta stilla. Vi prickade dessutom in en av de varmaste dagarna så det var en kamp att hitta en skuggad plats att sitta på.

För vår del tyckte vi att det räckte gott och väl med en dag inne i parken. Om barnen hade varit lite äldre och verkligen fokuserat på föreställningarna så hade man behövt vara där inne två dagar för att hinna se allt man vill se och slippa stressa.

Astrid Lindgrens värld Astrid Lindgrens värld

Astrid Lindgrens värld

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.