Bananbröd – en hit hos de små

När jag och Ludwig hälsade på min väninna Jenny och hennes barn i Skanör hade hon förberett med lite förmiddagsfika lagom tills dess att vi anlände, hon hade “kastat ihop” ett bananbröd och ni skulle sett barnen! De åt och åt och åt, hela brödet tog slut (visserligen åt vi vuxna också någon skiva) så jag var givetvis tvungen att be om receptet och igår när Ludwig kom hem från sin första Förskoledag sedan han gick på sommarlov hade jag förberett med detta brödet lagom tills när han kom hem. Det är verkligen perfekt att ge en skiva som mellanmål om det tex dröjer innan middagen är klar, både Ludwig och Elsa älskar det!

Recept:

5 bananer (+ en extra till toppen som dekoration, denna skippade jag)

5 ägg

5dl havregryn

1dl mjöl (jag använde kokosmjöl)

3 msk fett (jag tog olivolja)

2 tsk vaniljsocker

1 1/2 tsk bakpulver

1/2 dl havredryck eller mjölk (jag tog mandelmjölk eftersom vi hade det hemma)

lite salt (jag skippade salt helt eftersom Elsa också skulle äta brödet)

40 g hackad choklad (jag skippade även chokladen)

Sätt på ugnen på 180 grader. Mixa alla ingredienser förutom chokladen (och den extra bananen till toppen) i en skål, mixa till en enhetlig deg. Hacka chokladen och vänd i degen. Häll degen i en 1 liters brödform, glöm inte bakplåtspapper. Skär den extra bananen på mitten (på längden) och lägg i degen som dekoration. Tillaga brödet i mitten av ugnen i ca 1 h, jag hade mitt bröd inne i 45min och med facit i hand borde jag tagit ut det tidigare för det blev lite för torrt jämfört med hur det smakade när Jenny bjöd på det. Det skiljer sig åt från ugn till ugn.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.