Botox – för att få ett piggare ansikte

Botox

Nu tänkte jag berätta lite mer om min senaste skönhetsbehandling och varför jag har gjort den. Det är ungefär en vecka sedan jag var i Lomma och besökte Studio Sofie för en liten touch up av botox som jag gjorde för över en månad sedan. Det stämmer, jag har gjort en botox-behandling. Jag har dock gjort en mild sådan och i syfte att få en piggare blick. Inte som man kan tro för att bli av med precis varenda liten rynka i ansiktet.

Anledning

Jag har under flera års tid haft problem med tunga ögonlock. Det vill säga överskottshud som liksom hänger över ögat. På senare år och framförallt efter att jag har fått barn har det blivit extremt påtagligt. Jag upplever det till och med som ett problem i vardagen. Vissa dagar har jag till exempel inte kunnat sätta i mina linser för att ögonen är så pass tunga. Det har gått så långt att jag på riktigt överväger att göra en ögonlocksoperation. Vilket jag har förstått kan bli ganska smärtsamt under läkningsprocessen vilket gör att jag tvekar. Innan jag tar ett sådant beslut vill jag såklart testa de icke kirurgiska behandlingarna som finns. Det är där botox kom in i bilden.

Botox

Resultat

Halvkroppsbilden samt den översta av ögonbilderna knäppte jag av efter min behandling. De två nedersta ögonbilderna är från tidigare i år. Bilderna är inte redigerade eftersom jag vill visa ett rättvist resultat. Däremot hade jag ingen klockren bild där man faktiskt ser ”överhänget” på ögonen. Jag har nämligen lärt mig vilka vinklar som det syns minst på och inte helt otippat så är det också de vinklarna som jag visar upp på bild. Jag har dessutom en sida som är tyngre än den andra. Det vill säga där ögonlocket hänger över mer än på den andra sidan. Det är oavsett sjukt stor skillnad nu efter behandlingen! Sofie har injicerat botox på ett antal punkter i pannan som gör att jag får ett lyft, dvs ögonbrynen och således även ögonlocken dras uppåt och jag får en piggare uppsyn. Det tar upp till två veckor innan man får full effekt men alltså redan efter några dagar märkte jag skillnad, vill man göra en skönhetsbehandling där man verkligen ser resultat så ska man göra botox.

Studio Sofie

Jag går till Sofie som är legitimerad sjuksköterska och driver en superfin klinik i Lomma, jag kan varmt rekommendera henne om ni går i tankar om botox. Jag har tidigare gått till Sofie och gjort kemisk peeling så jag har lärt känna henne under åren vilket gör att jag känner mig fullkomligt trygg i hennes händer. Det var även till Sofie som jag gick när jag gjorde min Plasma Pen (klick) behandling.

Jag övervägde länge ifall jag skulle berätta om den här behandlingen i bloggen. Jag upplever nämligen att botox är extremt ”tabu-belagt” och jag får känslan av att man gärna inte vill berätta att man gör botoxbehandlingar. Helst ska man vara ”rynkfri” av naturen och det är få som har förärats med den genen. Min uppfattning är att var och varannan kvinna i min ålder gör botox vilket jag också önskar att folk var lite mer öppna med för det ger annars en så skev bild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.