Byta ytterdörrar

Byta ytterdörrarByta ytterdörrar

Om allt går som planerat byta ytterdörrarna redan på måndag. Jag skriver ”om allt går som planerat” för det är ju inte alls säkert när det kommer till sådana här projekt. Jag har i vart fall bestämt med byggaren att han ska vara på plats vid halv åtta måndag morgon. Låt oss hålla alla tummar att det här projektet går enligt plan. Nåväl, vi fick köra iväg till Clas Ohlsson och införskaffa en gigantisk presenning för regnet stod som spön i backen när dörrleveransen kom och dörrarna behöver ju frövaras utomhus tills själva bytet sker.

Hur som helst, här på framsidan ska vi ha en vit pardörr inspirerad av klassisk arkitektur från förra århundradet. Från början tänkte vi oss en dörr med fönster men jag är glad att vi ändrade oss i sista stund. Anledningen till att vi ville ha fönster var för att vi gärna hade fått in lite mer ljusinsläpp i hallen. Men det känns på något vis tryggare att inte ha fönster på ytterdörren. Det blir dock ett överljus precis som det är nu.

Byta ytterdörrar På baksidan Byta ytterdörrPå baksidan blir det dock en dörr med fönster av samma anledning som jag först tänkte fönsterdörr på framsidan. Vi vill ha in mer ljusinläpp i köket. Det blir fönster med spröjs och jag tror och hoppas att hela huset kommer att få sig ett lyft av nya ytterdörrar. Här bak ville vi egentligen byggt in nergången till källaren men nu blir det inte så, det blir helt enkelt ett för stort projekt som kräver bygglov mm.

Byta ytterdörr

Den där trappen hade jag bra gärna fixat till när vi ändå är igång, precis som jag gärna hade gjutit om uteplatsen här bak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.