Dags för sommardäck!

-blogginlägget publiceras i reklamsamarbete med Däckstiftarna-

Sommardäck

Nu är vi snart äntligen där, då vi ska skifta om till sommardäck igen. Vi lägger den mörka och något halkigare säsongen bakom oss! Något som jag tycker är svårt att förutspå är när det inte längre finns någon risk för halt underlag. Här i Skåne har vi precis åkt på en ny omgång med snöoväder så vi avvaktar åtminstone ett par veckor till innan vi byter däck. Vi förvarar alltid våra sommar-/vinterdäck på däckhotell och det funkar så smidigt. Något som jag varmt kan rekommendera er att göra. När man förvarar däcken på däckhotell hyr man helt enkelt en plats där däcken förvaras tills det åter är dags för att byta däck. Oftast byter man sedan däcken på samma ställe och lämnar då kvar de däcken som man precis har plockat bort. Att förvara däcken hemma finns inte på kartan för oss som inte har något utrymme för det. Vi hade dock ändå förvarat däcken på däckhotell för det krävs ju en viss insats att bara forsla däcken fram och tillbaks. Allt som går att förenklas är så välkommet i vårt hem.

I detta inlägget vill jag lyfta fram Däckstiftarna som finns på hela 60 stationer runtom i landet. Just nu kan man dessutom byta sina däck utomhus, allt för att minska smittorisken när det kommer till den rådande pandemin. Tänk vad alla företag har behövt göra anpassningar för att samhället ska fortsätta att fungera. Jag är så glad att vi i Sverige har sluppit en total lockdown som många av våra grannländer befunnit sig i under längre perioder. Jag pratade med en kollega i Tjeckien häromdagen som nämnde att de inte ens får lova att lämna den staden som de bor i. Alla butiker och restauranger är stängda, förutom Apotek och matbutiker etc. Jag kan inte ens föreställa mig hur det hade varit med en sådan nedstängning. Jag menar, hur skulle vi ha löst situationen om barnen inte fick gå på Förskolan om dagarna?

Nåväl, om ni inte redan har bokat tid för däckbyte så kan jag varmt rekommendera er att spana in Däckstiftarnas hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.