Digital mattetjänst för barn

Digital mattetjänst

Digital mattetjänst för barn

Just nu har jag ett jätte roligt samarbete på Instagram. Det är en digital mattetjänst för barn och just nu kan man signa upp gratis och testa tjänsten. Vi försöker att få in så många läromoment som möjligt i vardagen så detta samarbetet tackade jag genast ja till. Ludwig har ganska nyligen visat intresse till att räkna och det är så kul att se när poletten trillar ner. Han kan räkna till tio och nu försöker vi att få honom att första innebörden av det också. Det är en sak att rabbla siffrorna 1-10 och en helt annan sak att faktiskt kunna räkna antalet figurer på en bild. Han har blivit så duktig!

Det är dock inte helt lätt att bibehålla koncentrationen för en 3 åring så man får ta det i små steg. Han vill än så länge inte sitta några längre stunder utan tröttnar ganska snabbt men det lilla väcker vidare intresse. Man märker också att han tycker att det är roligare när han kan räkneövningarna. Ett moment i denna digitala mattetjänst är att räkna antalet figurer på bilden och sedan trycka på rätt siffra. Ett annat moment är att man ska fylla i rätt antal figurer som siffran visar. Där emellan finns det även lite mer ”lekmoment” där man ska hinna klicka på så många figurer som möjligt under en viss tid. Mattetjänsten finns för olika åldrar, så smart sätt att lära ut matte på. Ni kan läsa mer om mattetjänsten på mitt Instagramkonto (klick).

Digital mattetjänstDigital mattetjänst

Den gulliga Lejontröjan fick Ludwig av mormor sist hon var här, alltså den är så söt! Nu syns den inte så bra men ni finner den här (klick).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.