Dubai mall – världens största shopping mall

IMG_9691

Alltså WOW, Dubai mall var helt över förväntan och lite där till! Sen att det var ungefär en tredjedel dyrare i förhållande till priserna hemma i Sverige kan tyckas förvånande med tanke på att det är ett skattefritt land! Jag hade ju tänkt gå bananas vad gäller shopping men så snart jag insåg att jag kunde få allt billigare bara genom att beställa på nätet hejdade jag mig fortare än kvickt, som jag redan nämnt för er stod jag ju inne i Massimo Dutti butiken och beställde hem mina nya loafers eftersom det visade sig att det var betydligt billigare än att köpa dem i Dubai.

Även om man inte ska gå bananas med shoppingen var det en upplevelse i sig att bara gå omkring och se alla shejker och dess svartklädda fruar som gick in i den ena lyxbutiken efter den andra, jag kunde inte heller låta bli att undra när man som på bilden ovan såg en man gå omkring med fem kvinnor….ifall alla fem faktiskt var hans fruar? Här snackar vi kulturella skillnader!

Allt i Dubai är så otroligt mäktigt och storslaget, titta bara på det gigantiska akvariet som ligger beläget i kärnan av Dubai mall! Vi stod länge och skådade dessa enorma fiskar och jag kan tänka mig att man som barn hade blivit fullkomligt begeistrad!

IMG_9671

Jag kan ju också passa på att upplysa er om att det faktiskt är OK att gå klädd i princip hur man vill, befolkningen i Dubai är vana vid turister och reglerna är inte alls som de var förr. Jag hade dock fått lite hintar, ifrån vänner som tidigare varit i Dubai, att man ska vara beredd på att bli utstirrad om man inte tar seden dit man kommer och i princip skyler sig men jag upplevde det faktiskt inte så farligt och detta trots att jag valde att ha på mig ganska korta klänningar och shorts. Det första vi mötte när vi anlände till vårt hotell var en tjej som precis varit ute på en joggingtur och hon kom till exempel springandes i korta hotpants och en sport-bh, det kanske jag inte hade rekommenderat men jag kom ju till Dubai i tron om att man skulle hamna i häktet om man visade för mycket hud så jag blev mäkta förvånad av den synen!!

IMG_9667

Dubai Mall har precis allt och då menar jag ALLT!! När jag fick syn på the cheesecake factory som var min absoluta favorit under tiden som jag studerade i Kalifornien blev jag fullkomligt överlycklig och tro det eller ej men de serverade fortfarande min favoritsallad och givetvis även min favorit när det kommer till cheesecakes!! En sak är säker och det är att man går aldrig hungrig ifrån den här restaurangen och då har man inte ens ätit upp vad som har serverats på tallriken, det hade räckt gott och väl att dela även på huvudrätten!

IMG_9679

IMG_9675

IMG_9686

IMG_9697

IMG_9693

Som sagt, ett besök på Dubai Mall är ett måste om ni reser till Dubai! Burj Khalifa ligger i anslutning till Dubai Mall så mitt tips är att planera in besöket i skyskrapan och Dubai Mall samma dag, det är nämligen väldigt stora avstånd mellan alla sevärdheter så det blir en del taxiåkande som med fördel kan optimeras om man planerar sina besök väl.

Just det, ett annat tips är att ha i åtanke att kontrasterna mellan inomhus och utomhus är enorma så om man planerar att springa omkring i ett köpcentra ska man ta höjd för att AC:n i detta land är något utöver det vanliga för den kyler ner tillvaron som om man befann sig på nordpolen vilket kan vara lite jobbigt om man inte klär sig därefter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.