En bra basgarderob

För ett tag sedan fick jag frågan om jag kunde tipsa om en bra basgarderob och det är just det jag själv har försökt att bygga upp den senaste tiden. Jag kom på mig själv med att impulshoppa plagg som jag ganska snabbt insåg att jag inte hade jätte stor användning för eller helt enkelt hade svårt att matcha med resten av garderoben, just då och där tog jag ett beslut om att åtminstone försöka tänka mer praktiskt när jag införskaffar nya outfits och jag tycker faktiskt att jag har lyckats ganska bra.

IMG_8480

IMG_8468

IMG_8447

IMG_8508

IMG_8451

Nu har vi ju alla olika klädstil och min går het klart mot affärsmodet som jag praktiskt nog anammar både på jobbet och privat, jag gillar att klä mig propert och vill helst känna att plaggen jag tar på mig matchar med varandra likaså accessoarerna och skorna. En outfit kan användas om och om igen och bara genom att byta ut accessoarerna kan den få en helt ny framtoning.

√ Jag tycker att det mest användbara plagget är en stilren kavaj, det passar till alla tillfällen och beroende på hur dressad du vill vara kan du variera med att antingen bära en skjorta, blus eller linne undertill. Jag har ganska nyligen byggt på mitt kavajförråd och känner att jag har kommit upp till en nivå där jag faktiskt har ett utbud att variera emellan, de flesta kommer ifrån Zara (som faktiskt tenderar att ha fina och otroligt prisvärda sådana) sen har jag även ett par lite dyrare ifrån GANT och Lexington samt någon som jag fått måttsydd av skräddare.

√ En kavaj kan du matcha till i princip allt ifrån jeans till kjol och finbyxor så för min del har jag siktat på att försöka hitta en uppsättning av varje som jag känner mig bekväm i vilket i och för sig har varit lättare sagt än gjort med tanke på att knappt någon butik har förstått att XS faktiskt är en “extra small”. Hur som helst har jag hittat ett par dressade byxor i marinblått och ett par i beige, jag har även några svarta byxor men just nu känner jag att det är svårt att matcha svarta plagg så de får helt enkelt hänga kvar tills trenden vänder. Sen har jag ett par jeans som sitter som de ska samt en och annan kjol och det är väl de här “kategorierna” jag försöker att bygga på efter hand som jag hittar modeller som passar.

Baslinnen är ett måste! Jag har hittat en favoritmodell ifrån Rosemunde som jag nu har köpt upp i flera olika nyanser, jag tycker det är snyggt med spetsdetaljer vilket också gör outfiten lite mer dressad om man låter spetsdetaljen synas under tex en kofta eller kavaj.

√ Köp på dig ett gäng koftor som passar till färgerna du har på byxorna som tillhör din basgarderob, jag har hittat min favorit och det är Odd Molly. De är stilrena och passar både till en mer dressad outfit eller om du helt enkelt vill känna dig lite mer “mysig”. De kostar en slant men jag brukar passa på att köpa när de har rea, vilket de faktiskt har ganska ofta.

Skjortor är något jag i princip alltid känner mig bekväm i, dock har jag svårt att hitta modeller som sitter som en smäck men det går ju att lösa genom att lämna in till en skräddare (vilket jag verkligen borde investera lite oftare i). Skjortan kan du bära som den är eller under en kavaj, du kan ha den under en kofta eller matcha med en fin sjal så med andra ord finns det många olika kombinationsmöjligheter med detta plagg.

Accessoarer – jag är egentligen ingen smycketjej men på senare tid har jag fått upp intresset för det här med att matcha klockor med armband och bälten. Det gör ju så otroligt mycket till en outfit och är väl värt pengarna och kommer att användas flitigt när man väl inser vad olika kombinationer kan göra med en outfit.

Väskor – en väska är ju egentligen halva outfiten så se till att investera i en som inte bara är praktisk utan även snygg och passar till din klädstil. Jag har inte så många väskor som jag använder just nu men när jag väl hittat en modell som jag gillar så används den väl.

Skor – jag har insett hur viktigt det är att bära välputsade skor vilket är något jag aldrig lagt ner min själ på tidigare men efter att Lindas kille mer eller mindre blivit en skoexpert så har jag insett hur viktigt det är för att få till en proper outfit, sen att det är en konst jag inte riktigt behärskar hör inte hit. Häromkvällen stod jag i köket och putsade precis alla mina skinnskor och WOW vilken skillnad det blev. Investera i ett par bekväma klackar samt ett par låga skor som funkar minst lika bra till dina outfits.

IMG_8478

Kofta, skjorta och stödletter: GANT / Byxor: Benetton / Bälte: Saddler / Väska: Dbramante1928 / Klocka: Michael Kors

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.