En fixerad bebis och dunderfökylning!

Idag var jag hos BM för rutinkontroll och gissa vad? Elsa har fixerat sig!!! Vilken lättnad, det är ju inte alltid bebisen gör det och framförallt inte med bebis nr 2 så jag blev superglad för den nyheten! Då har hon gjort sig redo för utkomst antar jag. Däremot kan jag nog inte räkna med att hon kommer till helgen som jag hade hoppats på, jag har nämligen åkt på en dunderförkylning med halsont och då berättade BM att om man har en infektion i kroppen så sätts vanligen inte en förlossning igång. Det har med hormonerna att göra som känner av infektionen, alltså snacka om att kroppen är smart! Jag hade nämligen inte orkar föda och samtidigt inte få luft genom näsan vilket jag knappt får nu, jag använder nässpray dagligen och det hjälper föga.

Igår bakade vi äntligen lussebullar, jag vågade inte påbörja bakningen förrän maken var hemma eftersom jag förmodligen inte hade orkat knåda degen (jag får sammandragningar av att diska, laga mat, ja precis allt!!) så den biten överlät jag åt mannen. Jag rullade i vart fall de flesta lussebullarna och det var jobbigt nog, alltså förstår ni vilken nivå det är på nu? Jag känner mig som en fånge i min egen kropp och dagarna här hemma passerar oftast utan att jag har gjort någonting. Så tråkigt!

Nu ska jag planera våra julklappar och försöka beställa så mycket som möjligt på nätet så jag slipper ta mig till butikerna. Den här gulliga overallen beställde jag till Ludwig i veckan, han har ingen fodrad overall och vi insåg att han kommer behöva ha det här hemma. På Förskolan har han ett par termobyxor samt en vinterjacka som han fick av mormor förra året, de passar först nu. Frågan är vad som är enklast att ha på Förskolan vs här hemma? Kanske enklare för honom att ha overallen på Förskolan.Jag älskar att den är lite slimmad i modellen för det blir inte så klumpigt för honom då, vissa overaller är ju så ofantligt pösiga i benen och det måste vara sjukt jobbigt att springa omkring i.

2 comments on “En fixerad bebis och dunderfökylning!

  1. På förskolan är det bra med en slitstark overall som är varm, vind och vattentät. Viktigt att den andas också. Overallen ska ha minst 10000 vattenpelare. På vissa plagg kan det stå att de är vattentäta men det kan vara så att de bara klarar en liten mängd vatten, så det viktiga är att kolla på vattenpelare. Googlade och läste varenda recension nästan i jakt på overall till vår son på 20 månader? vi köpte slutligen en overall från Reima som heter Gotland, den hade fått bäst i test. Vi är supernöjda med den. Det är en vinteroverall som klarar att vara ute i regn och slask utan att barnen blir kalla och blöta. Den klarar 0 grader ner till minus 20 grader, andas och har tejpade sömmar. Vår son har inga problem att gå/springa i den. Den overall som du har ser inte ut att klara regn och slask, verkar dock kanon för vagnturer och lek i fint väder när det inte är allt för kallt.

    Overall är skönt också då det är lätt att ta på och man slipper glipa mellan jacka och byxor. ?

    • Vi har ju ganska milda vintrar här i Skåne så det blir sällan mer än några minusgrader men vattentät ska overallen i vart fall vara, vi får testa och se. Han har ju även sina termobyxor och jacka som är lite tjockare i materialet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.