En funktionell plisségardin

plisségardin

Plisségardin i tv-rummet

En funktionell plisségardin i tv-rummet, ja det är precis vad vi har installerat på ovanvåningen. Vi har sedan tidigare hissgardiner i detta rummet men helt ärligt så är hissgardinerna mer en inredningsdetalj snarare än en funktionell gardin. Det är supermeckigt att hissa dessa upp och ner, de krockar liksom med allt som står i fönsterkarmen. Vi behövde något som är smidigare eftersom solen står rakt på denna sidan under hela förmiddagen. Det blir med andra ord ett antal upp- och nervevningar per dag och jag vet inte hur många gånger som jag har råkat knäcka bladen på blommorna.

Nu när Elsa har varit gipsad har vi dessutom turats om att sova på soffan och då är det guld värt att kunna veva ner ordentligt. Vi har nämligen ett antal gatulampor precis utanför huset så det blir aldrig riktigt mörkt här inne annars. Eftersom tv:n är placerad på motsatt sida som fönstren så agerar plisségardinerna även som ett “ljusskydd” när man vill se på tv och solens strålar lyser rakt in i rummet.

Plisségardin

Vårt färgval av plisségardin

Här uppe har vi valt samma färg som på nedanvåningen, det vill säga “Naturligt vit 1250”.Plisségardin Plisségardin

I samband med att vi monterade plisségardinerna införskaffade vi oss även en ny blomma. Vi har höga förväntningar på att denna blomman ska överleva nu. Alla andra blommor har dött på grund av att solens strålar har bränt rakt på blomman. Jag har alltid undrat hur man ska lösa detta problemet för nästan alla blommor vill ha ljus men inte direkt solljus. Så fort vi ställer blommorna en bit in i rummet dör de liksom av för lite solljus!

Om ni vill se hur våra övriga plisségardiner blev kan ni klicka här, här och här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.