En julig slottsweekend på Kronovalls Vinslott

Av alla slott som jag hittills har bott på (det har ju blivit en del genom åren) är Kronovalls Vinslott helt klart favoritslottet, bara genom att titta på dess exteriör och gå omkring i de olika slottssalarna ger en sådan stämningsfull tillvaro. Man kan riktigt föreställa sig de livliga festerna som höll till innanför dessa väggar och att självaste greveparet fortfarande bor kvar i ena flygeln på slottet gör vistelsen än mer speciell. Tänk att växa upp i ett sådant här slott!! Drömmen ju!

När man anländer till Kronovalls Vinslott välkomnas man av en gigantisk trappa som löper på båda sidorna från entrén, den är magisk och jag vet inte hur många outiftbilder jag har knäppt av i denna hittills men det har blivit en hel del om man säger så. Hade vi valt att ha ett slottsbröllop som vi från början hade tänkt oss skulle vi utan tvekan haft festen i detta slottet! Tänk att välkomna gästerna i denna trappen! Den här helgen var det jag, Linda, Maria och Anna som checkade in på slottet och herre min gud vad kul vi har haft! Det var längesen jag skrattade så mycket som vi gjorde…och det var längesen jag unnande mig att faktiskt bli lite salongsberusad!

Jag och Linda har bott på slottet tillsammans vid ett par tillfällen tidigare och varje gång har vi bott i olika rum, den här gången checkade vi in i rummet som heter Tempranillo och jag tror bestämt att det här rummet får koras till favoritrummet. Tapeten var helt magisk och rummet kändes verkligen sådär romantiskt och ombonat som man tänker sig att det ska vara på ett slott. Under slottshistoriken fick vi dessutom veta att de rummen som har en vask inne på rummet har varit slottets ”gästrum”, så kul att ta del av slottets historia. Om ni besöker Kronovalls Vinslott måste ni gå på slottshistoriken, det är såå intressant!

Det var första gången som jag besökte slottet vintertid och herre min gud vad mysigt med all juldekoration, tänk att få fira julafton här!

Vi började vår vistelse med en flaska bubbel och slottets gourmetask bestående av lokal och egengjord chark, även bubblet var slottets egna. Så genuint att det bjuds på deras egenproducerade råvaror. Senare under kvällen hade vi bokat in oss på champagneprovning och rundade sedan av med en smaskig julsupé men jag tänkte berätta mer om denna i ett separat inlägg för jag insåg att det blev en hel del bilder under vår vistelse, haha!

Jag får verkligen inte nog av slottets vackra salar! Om ni vill boka samma paket som vi ”Slottsweekend Deluxe” hittar ni mer information kring detta här (klick).

Jag kan inte beskriva med ord hur skönt det var att få sova en hel natt utan att vakna till en skrikande bebis, jag sov verkligen som en prinsessa och trots ett antal alkoholhaltiga glas under kvällen vaknade jag upp som en ny människa och kände mig fullkomligt utvilad. Innan vi begav oss hem igen passade vi på att njuta länge av frukosten, de hembakade frukostbullarna var verkligen så himla ljuvliga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.