Jag fick ett enormt sug efter hemlagad lunch och valet föll på min tomatiga köttfärssås serverat med färsk pasta smaksatt med spenat.
Recept:
Färsk pasta
ca 500gr nötfärs
1 gul lök
1-2 röd chilifrukt (tex spansk peppar)
2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater (à 400g)
Riven pecorino eller parmesan
1. Stek köttfärsen i olja. Skala och finhacka löken. Dela, kärna (jag behåller dock fröna för att få det sådär extra starkt) och finhacka chilin.
2. Mjukstek löken och chilin i stekfettet ca 3 min utan att det tar färg. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare ca 2 min.
3. Blanda tomaterna i lökfräset. Låt småkoka 6-7 minuter. Tillsätt köttfärsen och låt det bli varmt.
4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.