En tomatig köttfärssås

Jag fick ett enormt sug efter hemlagad lunch och valet föll på min tomatiga köttfärssås serverat med färsk pasta smaksatt med spenat.

Recept:  

Färsk pasta

ca 500gr nötfärs

1 gul lök

1-2 röd chilifrukt (tex spansk peppar)

2 msk tomatpuré

2 burkar krossade tomater (à 400g)

Riven pecorino eller parmesan

1. Stek köttfärsen i olja. Skala och finhacka löken. Dela, kärna (jag behåller dock fröna för att få det sådär extra starkt) och finhacka chilin.

2. Mjukstek löken och chilin i stekfettet ca 3 min utan att det tar färg. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare ca 2 min.

3. Blanda tomaterna i lökfräset. Låt småkoka 6-7 minuter. Tillsätt köttfärsen och låt det bli varmt.

4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

DSC_0002

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.