Ewa Rennstam

IMG_9644Det är ganska nyligen som både jag och CJ har börjat intressera oss för konst, det har liksom inte varit aktuellt tidigare men det senaste året har vi verkligen investerat i inredningen här hemma och beslutat oss för att göra det riktigt hemtrevligt vilket jag tycker att vi har lyckats ganska bra med. Väggen ovan soffan har varit ett ständigt återkommande dilemma då det bokstavligt talat är lättare sagt än gjort att hitta en tavla som faller oss båda i smaken, vi var säkra på att vi ville ha en ordentlig målning som kunde tillföra rummet en rejäl klick med färg och det var dessutom viktigt att den skulle vara rejäl i sin storlek.

Som ni kanske kan förstå har vi spenderat åtskilliga timmar framför datorskärmen och googlat efter olika konstnärer, vi har åkt rundor på gallerier och vi har lyssnat på rekommendationer ifrån vänner och bekanta men det har hela tiden varit något som inte riktigt stämt överens med vad vi letat efter. Så plötsligt när vi satt och åt lunch på Olof Viktors (som ligger beläget utanför Ystad) hängde tavlan bara där och förtrollade oss båda två inom loppet av några sekunder, konstnärinnan Ewa Rennstam hade lägligt nog en utställning just vid detta tillfälle då vi hade beslutat oss för att göra ett snabbt lunchstopp påväg mot Kronovalls Vinslott.

Bara någon vecka senare åkte vi tillbaks till Olof Viktors i sällskap av Mammi & Jockis och hade då tavlan med oss hem i bilen, det var inte utan att vi var något nervösa som vi tog beslutet att köpa tavlan men Ewa var väldigt tillmötesgående och lät oss ha den hängandes hemma i vardagsrummet en hel vecka (innan vi behövde ta ett slutgiltigt beslut) för att känna efter om den passade lika bra in som vi hade föreställt oss och så fort vi hade spikat upp den på väggen kände vi bara WOW! Dels känner vi att vi har en anknytning till motivet då det är en avbildning av den skånska landsbygden med rapsfälten i fokus och dels känner vi en samhörighet med tavlans namn ”I väntan på sommaren”, den kan få mig att tänka på alla skolavslutningar och känslan som infann sig när man stod där i kyrkan och hade hela sommarlovet framför sig. Den sprider liksom glädje och inger ett härligt lugn när man tittar på den, sen viger den sig väldigt väl med våra annars så ljusa färger i vardagsrummet och jag kan redan nu se den hänga i vårt framtida matsalsrum i en pittoreskt liten sekelskiftesvilla någonstans i Limhamn.

IMG_0032Ewa Rennstam har en ateljé i Simrishamn och inför konstrundan i påsk kommer hon befinna sig på Olof Viktors, en utställning jag varmt kan rekommendera. Jag blev kär i ännu en tavla som hängde där men den var något för stor för vår lägenhet i dagsläget så vi behöver först byta upp oss vad gäller boende innan vi kan köpa på oss fler stora tavlor. Ewas konstverk har ställts ut i bland annat Danmark, Bologna och New York och i maj 2016 kommer hon att ställa ut sina konstverk i Paris. Det här med konst börjar bli ett helt nytt intresse för båd enig och CJ så konstrundan i påsk står helt klart på schemat…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.