Friluftskläder – min friskusoutfit

Friluftskläder

Förra helgen när det var så där isande kallt åkte min skidoutfit fram. Ett svart skalset från Peak Performance som jag införskaffade när jag skulle stå på skidor för första gången i mitt liv. Det var för ungefär 10 år sedan, haha! Jag kan ju avslöja att jag inte kunde knäppa byxorna i midjan men det syns som tur är inte på bilderna. Sedan dess har denna outfiten endast använts för just skidåkning en gång. Kläderna har dock använts flitigt som friluftskläder. Jackan använder jag nästan jämnt när jag går mina promenader.

Sedan jag fick barn har jag verkligen insett vikten av bra ytterkläder, både för stora och små. Jag inser att jag kommer att behöva uppgradera den här skidoutfiten i en storlek större för XS är i minsta laget. Oavsett om jag kommer i form igen eller inte. Regnkläder investerade jag i för något år sedan, det var när jag var gravid och skulle cykla till kontoret. Då tog jag givetvis en storlek för stor eftersom magen skulle få plats. Det gör kanske inte så mycket för det är bara skönt om dessa är rymliga och kan bäras utanpå andra ytterplagg vid behov. Jag behöver även investera i ett par riktigt bra vinterkängor som tål att vandras i. På bilderna har jag mina GANT-kängor och de är inte direkt till för vandring.

Friluftskläder
Accessoarer för friluftsliv

Jag har även insett vikten av bra accessoarer när man ska vara en Friskusfamilj. Kylväska, termos, to-go-mugg är bara några i raden av förnödenheter som man behöver. Mössa, halsduk och vantar är ytterligare några. När det är riktigt kallt bär jag först ett par vanliga tygvantar och sedan ett par skidvantar från Hestra ovanpå. Jag tror att jag har förfrusot mina fingrar vid något tillfälle för jag tål verkligen ingen kyla över huvudtaget. Känselbortfall och vita fingertoppar är några av symptomen som jag får vid minsta lilla kyla.

Friluftskläder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.