Glad Påsk

Tänk att jag ändå lyckades få till lite påskpynt här hemma, det såg ganska mörkt ut där ett tag men igår tog jag mig i kragen och körde inom Emporia en snabbis och köpte detta ljuvliga riset och de söta äggen. Jag är inte så mycket för att påskpynta egentligen men vill försöka att vidhålla traditionen nu när man har barn och då vill jag såklart att det ska passa in till inredningen här hemma vilket jag ändå tycker att jag lyckades med i år. Enkelt, stilrent och klassiskt. Äggen köpte jag på Illum och jag blev så glad när jag hittade dem för dels så är jag sent ute och dels så är det inte ofta som påskpynt faller mig i smaken men dessa äggen blev jag helt kär i.

Häromdagen beslutade vi oss för att skippa Ludwigs sovstund på dagen, två kvällar i rad hade han nämligen vägrat att lägga sig och låg vaken i sin säng i säkert 1,5h innan han slutligen föll i sömn. Kaoset som infann sig under denna stunden höll på att knäcka oss, han skrek “maaaaaaaamma, paaaaaaaaappa” om vartannat och kastade ut hela innehållet i sängen på golvet! Givetvis väckte han Elsa som jag precis hade lyckats natta för kvällen och det var tydligt att han inte alls var tillräckligt trött för att gå och lägga sig. Igår var vi alltså inne på andra dagen utan middagslur och vid tresnåret höll hans ögon på att gå i kors så vi kände att han nog ändå fick ta en liten powernap men när vi skulle lägga honom i sängen vände det och han blev superpigg så det blev ingen sovstund!

Nu är vi med andra ord åter tillbaks till att vi bara precis lägger Ludwig i sängen och säger godnatt och jösses, sån skillnad när man får “tillbaks” kvällen. Det är så viktigt att man ändå får tid till återhämtning när man har barnen hemma om dagarna.

 

…och ser ni!! Vi har en återställd tavla, nu förankrad i väggen så att inga fler olyckor inträffar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.