Godaste äppelpajen – ni måste testa!!!

Nu vill jag presentera den godaste äppelpajen jag ätit på väldigt länge, alltså dra mig baklänges så god den blev!! Det var min väninna som bjöd på denna fast i rabarberform och igår tillagade jag den fast med äpplen och den blev verkligen en hit! Hela pajformen ekade tomt när gästerna begav sig och det är ju ett bra betyg!! Jag älskar att den är som en smulpaj och det allra godaste är att det blir en “knäckig” smak på smuldegen, mums! Det vattnas i munnen bara jag skriver det här inlägget…

Recept 6 portioner (vi var 4 vuxna som åt upp hela pajen, haha):

Smuldeg:

2 dl vetemjöl

2 dl havregryn

2 krm flingsalt

175 g kylskåpskallt smör

2 dl strösocker

Fyllning:

3-4 äpplen

alternativt 400g rabarber + 1 medelstort äpple

2 tsk potatismjöl

kanel

Så här gör du:

Smuldeg: Mät upp mjöl, havregryn och salt i en skål och tillsätt smöret i mindre bitar. Finfördela smöret i mjölet till en smulig massa. Arbeta in sockret.

Fyllning: Skala äpplen och skär dem i tunna skivor (alternativt skär rabarbern i cm tjocka bitar), blanda frukten med potatismjölet (jag la dem i en plastpåse och skakade dem med potatismjölet så att det kom jämnt över all frukt).

Lägg äpplena i en pajform, krydda äpplena med kanel (jag tog ganska mycket kanel) och strö sedan över smuldegen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i drygt 50 min (vi fick ha vår inne lite längre) eller tills pajsmulorna börjar bli gyllenbruna. Servera med antingen vaniljsås eller glass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.