Halloween – så gör du en pumpalykta

Nu när man har hus måste man ju leverera lite när det kommer till pyntet inför de årliga högtiderna och Halloween är just en sådan högtid som jag annars aldrig har pyntat något särskilt inför men bestämde mig för att ta tag i detta året. Eller rättare sagt var det Linda som övertalade mig när vi hade vår planeringsdag för någon vecka sedan (vi har börjat med planeringsdagar där vi framförallt synkar lite med outfitsfotograferingar och andra ämnen som vi vill lyfta i våra bloggar) så vi bokade helt enkelt in en ”pysslardag” tillsammans för att fixa pumpalyktor inför Halloween.

Vi placerade oss ute i vårt uterum och började med att lägga ut skyddspapper för vi visste inte riktigt hur kladdigt det här projektet skulle bli men sen överdrev vi kanske genom att lägga papper även på golvet, haha! Pumporna som vi köpt var väl inte bland de vackraste jag sett men vi var helt enkelt för sent ute för de var slutsålda precis överallt, jag hittade slutligen min på Lidl (en pumpa i dessa storlekarna kostar ca 100kr). Vi började med att göra ett litet lock högst upp på pumpan, man fick trycka till med kniven ganska rejält innan vi fick loss locket och sedan gröpte vi ur pumpan på dess innehåll. Ett tips är att rita ut ansiktet man vill ha på pumpan innan man beskär den och när man kommer till munnen rekommenderar jag att skära bort små delar åt gången istället för att försöka trycka ut hela munnen på en gång. Detta var ett alldeles lagom stort (avancerat) pysslarprojekt som faktiskt är supermysig att göra tillsammans med en vän eller med barnen när de är tillräckligt stora…

Vi googlade lite inspiration och det finns ju så många olika och väldigt fina ansikten men vi insåg våra begränsningar och höll oss till en väldigt simpel version!

Ludwig tyckte det var superspännande att följa vårt lilla projekt medan Adrian sov sig igenom hela Halloween-fixet.

Visst blev de fina? Min är den mindre till höger och så här i efterhand ångrar jag att jag inte gjorde samma ögon som Linda gjorde på sin, lite mer sneda sådana, men annars är jag supernöjd! Nu är dock frågan vad det är för ljus man brukar sätta i sin pumplykta? Är det värmeljus?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.