Helgbuketten

En liten sneak peek på vårt senaste tillskott i trädgården, jag tänkte dock skriva mer om det i ett senare inlägg och snarare fokusera på denna alldeles ljuvliga pionbuketten som jag hämtade hos Fröken Nylund igår. Alltså helgbuketten är ett måste, håller ni inte med? Vita pioner är också ett måste, jag längtar tills våra pionbuskar blommar i trädgården men tills dess får det bli i bukettform. Eftersom det är Kristihimmelfärdsdag idag passade jag på att införskaffa helgbuketten redan igår, så kan vi njuta av den hela långhelgen.

Idag kommer Ludwigs kompis Alex hit för en lunch-playdejt, vi tänkte att de ska få leka tillsammans här i trädgården och så grillar vi lite korv och äter lite eftermiddagsfika ihop. Vi hade dock världens absolut sämsta natt på evigheter så vi är inte helt på topp men vi tänker att efter några koppar kaffe blir det nog bra. Jag gick i vanlig ordning och la mig före maken och var i säng redan vid 23, han tog Elsa och stannade uppe i ytterligare ett par timmar men när han sedan kom upp med henne blev hon klarvaken och vägrade att somna. Jag provade att amma henne men hon låg bara och blåste bubblor med tungan och maken försökte att vagga henne men då höll hon på att kravla sig ur hans famn. I nästan TRE timmar höll vi på sådär och vid fyra slocknade hon äntligen och sov som en stock tills halv sju när Ludwig kom staplandes och väckte hela familjen, alltså vi är som levande zombies idag. Jag undrar om hon är inne i en utvecklingsfas och att det är därför som hon var alldeles för pigg mitt i natten?

Lite kuriosa, visste ni om att om man vill att pionknopparna ska blomma ska man plocka bort bladen på kvisten. Nu behöver man inte plocka bort alla bladen men det är alltså ett knep om ni har pionknoppar som vägrar att slå ut, tydligen så tar bladen för mycket näring och då orkar inte knoppen att blomma.

2 comments on “Helgbuketten

  1. Tips om duvunge gjort det redan är att ladda ner appen v”växa och upptäcka världen” då får man upp alla barnets faser och när ens barn befinner sig i dem, den stämde i princip på dagen för hela min föräldragrupp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.