Hemester och nya utemöbler

Hemester och nya utemöbler

Efter idag börjar äntligen vår hemester, tänk att vi har 3 veckors ledighet framför oss. Vi har det ganska bra här i Sverige ändå. För att fira vår ledighet gav vi oss själva en liten sommarpresent. Nämligen nya utemöbler till vårt Orangeri som vi länge har suktat efter. Det blev det här ljuvliga setet från Grythyttan som vi beställde från HULTÈNs webbutik. Om ni är på jakt efter nya utemöbler så kan jag verkligen rekommendera er att spana in denna butiken, de har ett enormt utbud att välja emellan. Vi hade i princip redan bestämt oss för detta setet sedan innan så för oss var valet enkelt. Tyvärr så är det nästan aldrig kampanj på Grythyttans möbler, annars hade vi kanske väntat med att beställa tills sensommaren. Det blev ett runt bord med fyra stolar i obehandlad teak. Jag tycker att det bryter av så fint mot de vita väggarna…

Orangeri

Ett orangeri växer fram. Äntligen har vi börjat inreda det här rummet och hittills har de stora pjäserna fått flytta in. Matbord med fyra stolar samt en soffa på andra sidan. Jag har även hittat ett soffbord i bambu som vi förhoppningsvis ska beställa inom kort. Jag trodde dessutom att jag äntligen hade funnit mitt olivträd som hade gjort sig alldeles förträffligt i samråd med möblerna. Det känns nästan lite sorgligt att vi fick lämna tillbaks det men jag kunde inte motivera ett köp på 3.500kr där man fick bomullslöss på köpet. Det kanske hade gått at behandla men om det inte hade gjort det så hade det varit för mycket pengar att kasta i sjön. Jakten på olivträdet fortsätter. Ett skåp där vi ska ha lite keramik och glas ska också införskaffas. Ikea hade ett superfint för något år sedan men de verkar inte längre ha det i sortimentet.

Tids nog ska det dekoreras med vackra blommor. Jag vill ha en vinranka som gärna får växa sig stor här inne, dock måste jag säkerställa att den överlever värmen i orangeriet under sommarmånaderna. Någon som har några tips? Nåväl, allt tar sin tid!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.