Hotellgardiner – måttbeställda

-inlägget publiceras i samarbete med HastaHome-

Hotellgardiner – måttbeställda

Äntligen är de på plats! Eller vi fick faktiskt upp gardinerna redan innan julafton så de har visserligen hängt där ett litet tag nu! Ända sedan vi flyttade in i huset så har måttbeställda hotellgardiner stått på vår inköpslista men först nu tog vi tag i att införskaffa oss det. Jag är så nöjd med resultatet!

Här (klick) kan ni se hur de förra gardinerna såg ut. Det gör så otroligt stor skillnad med gardiner så det är väl värt att med omsorg välja ut vilka man ska ha. Här nere ville vi ha “hotellgardiner”, det vill säga gardiner som man enkelt kan dra ut så att de täcker hela fönstret. När man inte har dem utdragna så veckar de sig snyggt. Vi valde ett tyg som heter LEO som påminner väldigt mycket om linne. Detta tyget är även snyggt att kombinera med tjockare gardiner för att få till en lyxigare hotellkänsla.

Huvudsyftet med gardinerna här inne är rent estetiskt! Jag ville få en ombonad känsla vilket jag verkligen lyckades med. Vi har tre gardinpartier som ramar in fönstren snyggt. Den längst till vänster blir något kortare än de övriga två eftersom den sidan krockar med trappan/grinden till trappan. När solen sedan står rakt på kan man enkelt dra för gardinerna så att de skarpaste strålarna hålls borta samtidigt som ljuset bevaras. Nu har vi även installerat plisségardiner här nere så de här gardinerna blir främst en inredningsdetalj…

Vi har monterat gardinerna med en takskena och hängt upp dem med rynkbandskrokar. Vi har ett så kallat comboband bak på gardinen som tillåter 4 olika uppsättningar. Den uppsättningen som vi använder oss utav nu kallas waveuppsättning och då blir det så här snygga vågor. Det är egentligen den här uppsättningen som vi skulle haft även på gardinerna i sovrummet men vi har fel band bak till.

Det är med andra ord först nu som jag förstår att det är den här uppsättningen som vi skulle använt för att få till de perfekta vecken. Jag tror bestämt att vi får sy på ett sådant band även på sovrumsgardinerna.

Vi har beställt våra måttanpassade gardiner online från Hasta Home och jag måste bestryka hur enkelt det var. Det är så otroligt smidigt att göra sådant här online och varje gång blir jag positivt överraskad över hur smidigt det fungerar. Om man är osäker på vilket tyg man vill ha finns det möjlighet att beställa hem tygprover.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.