Hotellkänsla i sovrummet – en bit på vägen

Mörkret ute gör att det knappt går att fotografera inomhus, vi som ändå har STORA fönster med mycket ljusinläpp! Jag gjorde ett försök trots mörker för jag vill så gärna visa er vårt alldeles alldeles ljuvliga tillskott i sovrummet, nämligen vår nya matta! Jag är så nöjd, det blev exakt som jag hade föreställt mig och precis som jag vill ha det! Wow! Hotellkänslan kommer fram mer och mer, även om det går sakta framåt! Det sägs att ens inredningsstil går att identifieras i ens klädstil och jag tror bestämt att man hade kunnat gissa sig fram till att detta är mitt sovrum, håller ni inte med? Klassiskt, stilrent och än så länge minimalistiskt! Anledningen till att vi bytte ut den förra mattan är för att jag insåg att det blev svårt att matcha den med mönstrade påslakan, jag vet inte om ni minns den men vi hade Ikeas Vallöby-matta! Nu har jag kommit fram till att detta rummet får gå i beiga toner sen kan man med olika påslakan/överkast/kuddar enkelt ändra färgskalan, jag tänker långsiktigt och jag vet att jag tids nog kommer vilja ändra färgerna vilket en beige bas enkelt tillåter!

Mattan som vi har beställt kommer från CarpetVista, jag hamnade på deras sida via en annons på Instagram och herre min gud vilket brett utbud de har av allt från moderna handknutna mattor till orientaliska mattor. Ni måste in och kika, ni kommer garanterat att hitta en matta som passar er!! Jag satt en hel kväll och scrollade igenom deras moderna sortiment med stilsäkra nyheter och det slutade med att jag hittade flera favoriter, till slut fick jag köra uteslutningsmetoden och då blev det denna beiga som heter “Handloom Bambu Silke” i måtten 167×243. Materialet är samma som på mattorna vi har i våra vardagsrum (bambu/silke) och jag älskar känslan på det materialet, det är så mjukt och skönt samtidigt som det är lent. Underbart att sätta ner fötterna på när man ska stiga ur sängen, sen passar mattan minst lika bra att ha i ett vardagsrum. En annan favorit ur CarpetVista’s moderna sortiment är denna (klick) som påminner väldigt mycket om den vi har i vardagsrummet fast lite annorlunda mönster, den är sååå fin!! Det märks att jag är svag för en viss typ av mattor, haha!

Mattan är enfärgad men har ändå ett svagt mönster vilket ger liv i den trots att den är väldigt enkel! Nu fattas bara att införskaffa ett mattskydd, det har stått på min inköpslista länge och vi har fortfarande inte köpt till de andra mattorna så nu måste jag slå slag i saken.

Här näst tänkte jag hitta de där nattduksbordslamporna som jag har letat efter länge, har ni några bra tips på vägghängda nattlampor får ni gärna hojta till! Jag vill ha en klassisk design som man inte tröttnar på, jag funderade lite på Louis Poulsen’s AJ lampa men jag tror att den sticker ut lite för långt i förhållande till nattduksborden. Jag vill även ha ett överkast som går lite längre ner, det överkastet som jag har är egentligen till en mindre säng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.