Jul i vår trädgård

Orangeri Ytterdörr

Jul i vår trädgård och intensiva dagar

Fy farao vilken vecka det blev. Calle åkte till Oslo för julfest med två övernattningar och natten till när han åkte vaknade Ludwig med krupp kl 04:00. Halv sex hoppade Calle in i taxin mot flygplatsen och kvar satt jag med en Ludwig som fortfarande hade svårt för att andas. En natt utan någon som helst sömn kan jag lova för innan dess hade Elsa vaknat. Det märkliga är att när Ludwig får krupp är han oftast bra på dagen sen. Det blev två nätter med krupp och en Ludwig som fick vara hemma från Förskolan. Att lösa logistiken själv när sådant här inträffar är ta mig tusan inte lätt. Det blir liksom inte enklare när man själv inte har sovit dessutom. Lägg därtill att jag har så mycket som måste hinnas med på jobbet innan jul! Nåväl, Calle är hemma igen och nu får han ta ett större lass så att jag kan komma ikapp….

Jag var så nära på att strunta i att åka på Julfesten i Köpenhamn igår men beslutade till sist mig för att åka. Det bjöds på fantastiskt god mat och trevligt sällskap. Jag hade så trevligt så jag är glad att jag åkte över. Däremot slutade det lite mer dramatiskt med att precis ALLA tågen ställdes in, ett efter ett och anledningen var personalbrist. Jag och min kollega som hade bestämt oss för att komma hem i rimlig tid fick till slut hoppa in i en taxi efter att jag varit i kontakt med Skånetrafiken för att säkerställa att vi skulle få ersättning för kostnaden. Notan hamnade på säkert 1.300 DKK så låt oss nu hoppas på att det inte blir något strul med ersättningen för annars blev det sannerligen en dyr julfest. Varför ska det alltid vara något??

Nu till något trevligare. Idag ska jag in och (förhoppningsvis) hämta mina nya ringar som jag beställt för typ 2,5 månad sedan. Är lite besviken på hur lång tid det tagit och att jag har fått påminna juvelaren om att ge mig en statusuppdatering för det har bokstavligen varit radiotystnad därifrån. Tanken var dessutom att jag skulle dit och testa ringarna innan diamanterna sätts i fattningarna men det steget har de tydligen effektiviserat bort så nu hoppas jag att de sitter som en smäck ändå. Imorse fick jag ett samtal om att jag gärna får hämta dem idag så nu vill jag inte att det ska dröja en endaste dag till så lika bra att trycka in ett besök i stan på direkten även om jag egentligen inte har tid!

Puh, jag behövde skriva av mig lite känner jag! Nu kommer snart Jenny & Benjamin hit för att leverera lite julklappar som vi har beställt från dem. Dels en hel uppsättning med vinglas (från en dansk designer) till oss själva. Även en fantastiskt fin klänning (från Sofie Schnoor) som Elsa ska få ifrån farmor & farfar i julklapp men också lite Maileg-prylar.

Snö Parhus Julgran

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.