Kantarellpasta

Kantarellpasta

Kantarellpasta

I lördags bjöds det på Kantarellpasta i uterummet! Det är ändå något visst med att sitta där ute och äta middag. Jag är så glad för vårt lilla uterum och det har verkligen blivit så himla fint! Nästa år ska jag verkligen njuta av stunderna här ute för då är förhoppningsvis även inredningen helt på plats.

Recept från ICA 
400 g
pappardelle
500 g kantareller,
3 st schalottenlökar
3 st vitlöksklyftor
1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 dl torrt vitt vin
1 msk konc kycklingfond eller grönsaksfond
1 dl mascarpone (à ca 100 g)
1 1/2 dl finriven parmesanost
hackad bladpersilja
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av men spara 2 dl av pastavattnet. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Skär ev kantarellerna i bitar om de är stora. Lägg svampen i en torr och het stekpanna. Fräs tills vätskan från svampen kokat bort. Tillsätt 1–2 msk olivolja och hälften av schalottenlöken och vitlöken. Låt fräsa tills svampen är nästan knaperstekt. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg åt sidan. Fräs resten av schalottenlöken och vitlöken samt chilin olivoljan i några minuter. Häll i vinet och låt koka tills cirka hälften återstår. Tillsätt fond och 1 dl vatten. Låt småkoka några minuter. Rör ner mascarponen. Blanda pastan med såsen, svampen och hälften av parmesanen. Späd ev med lite av pastavattnet. Strö över persilja och servera resten av parmesanosten till. Mal över svartpeppar.