Korvstroganoff – ett enkelt recept

Korvstroganoff

Jag passade på att tillaga ett av mina absolut enklaste recept till ett samarbete som jag gjorde på Instagram, nämligen korvstoganoff. Den här gången med en falukorv på 85% kötthalt och det blev verkligen så gott! Spana in min Instagram för att se mer om samarbetet jag gjorde.

Korvstroganoff

Ibland är vanlig husmanskost så otroligt gott och efter att man fick barn har den typen av maträtter ökat markant hemma hos oss. Just korvstroganoff med ris hör dessutom till en av Ludwigs absoluta favoriter. Tacksamt för det går så snabbt att tillaga! Jag har tagit med mig detta superenkla receptet från mamma och jag kan varmt rekommendera det, det blir väldigt gott även om det är extremt få ingredienser i. Jag äter alltid denna maträtten med gurka, det är något som sitter i sedan barnsben och nu känns det nästan naket att äta den utan. Det komiska är att jag även fört över den känslan även på maken som nu känner likadant, haha!

Recept:

500g falukorv

1 gul lök

1dl tomatpuré

4dl vatten

1dl gräddfil

Salt & peppar (vi använder även cayennepeppar)

Fräs lök och stek den strimlade falukorven.Tillsätt vattnet och tomatpurén, låt koka några minuter. Ställ av från plattan och låt vila i några min (ca 5min). Tillsätt gräddfilen och värm upp. Salta och peppra efter behag.

Att få den här lilla killen att slå sig ner vid ett dukat bord efter Förskolan var ingen enkel match. Jag hade egentligen dukat till honom på kortsidan men det slutade med att han tog min plats och åt upp maten på min tallrik. Vad gör man inte för bildernas skull, haha!

Vi brukar ha råris till denna maträtten men eftersom jag skulle fotografera den fick det bli jasminris, det är lite enklare att forma och ser trevligare ut på bild. Smaklig spis och hoppas ni tycker att det är gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.