Lite nytt på Ludwigs rum…

Det börjar bli så mysigt inne på Ludwigs rum, sakta sakta faller bitarna på plats och nu har han äntligen fått en mätsticka (vi spanade in denna redan förra året men då fanns den inte på lager i den färgen) och den blev verkligen superfin inne i hans lekhörna. Den söta luftballongen fick han av oss i födelsedagspresent och mätstickan av farmor & farfar, det blir lätt att man köper leksaker vid sådana här tillfällen men han har redan så mycket av den varan så vi passade på att önska lite saker till rummet också. Nu fattas det bara en stol till till skrivbordet så att han och Elsa kan sitta där tillsammans sen någon trevlig förvaringslåda som man enkelt kan samla upp leksakerna i. Jag tänker att han ska ha en separat låda till BRIO-leksakerna och att den ska få stå inne i hörnan i detta lilla rummet.

Tanken var egentligen att Elsa skulle ha sin säng inne i detta lilla rummet men eftersom Ludwig verkligen älskar att leka här inne och eftersom det blev så himla mysigt efter att vi la in heltäckningsmattan har vi fått tänka om. Vi har inte löst ekvationen kring vart Elsas säng ska placeras men jag har lite tankar kring hur vi ska kunna lösa det, barnen ska nämligen dela rum till att börja med och rummet är inte helt enkelt att möblera med två sängar.

Efter att vi hade hängt upp luftballongen insåg jag att den behöver komma ner lite och sen tror jag att det får bli ytterligare två ballonger som ska hänga i olika höjder. Rummet är ju oavkortat inrett i “pojkfärger” (i och för sig tycker jag att dessa färgerna passar minst lika bra till en flicka) så jag tänker att man kan blanda upp med lite rosa detaljer som tex en luftballong i rosa så känns det inte så “pojkigt”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.