Matkassen – en räddning i vardagen!

-inlägget publiceras i samarbete med Matkassetopplistan.se-

Matkassetopplistan

Nu hörrni, nu kommer jag med ett supertips till alla er som precis som vi lider av tidsbrist i vardagen! Allt som går att effektivisera borde effektiviseras och en sak som utan tvekan är väldigt tidskrävande är just att handla mat, för att inte glömma tiden som man lägger ner på att leta inspiration till nya maträtter och rent av komma på vad man ska äta under veckorna. Något som vi har upplevt underlättar något enormt i vardagen är att beställa matkasse och vi har hittills hunnit testa av ett antal olika sådana, den senaste vi provade fick vi upp ögonen för på Matkassetopplistan som är en samlingssida som jämför olika matkassar. Här hittar man dessutom aktuella “prova-på-rabatter” på de olika matkassarna samt prisjämförelser och portionskostnader, så himla smart om man även vill vara ekonomisk.

Vi har sedan flera år tillbaks i perioder beställt matkassar och nu är det dags att beställa en ny omgång för inspirationen tryter verkligen, när vi båda börjar jobba sen så är det ett måste att ha matkasse för annars vet jag inte hur vi ska få ihop vardagen. För vår del är det viktigt med enkla, snabblagade och såklart goda måltider. Sedan vi fick barn måste de även vara “barnvänliga” och då om något är det skönt att låta någon annan få tänka till så att man får i sig en varierad kost, det blir annars lätt makaroner och korv på löpande band.

Matkassetopplistan

Den senaste matkassen vi testade heter Hello Fresh och den har visst fått toppbetyg på Matkassetopplistan, det förstår jag för den var verkligen superfräsch! Där valde man bland ett antal maträtter och satte liksom ihop sin egen matkasse för veckan, det tycker jag är mycket bättre än att man till exempel har förbestämda middagsmenyer. Bimbimbap som jag har delat recept på här i bloggen är till exempel ett recept som vi fick i den matkassen och som vi fortfarande tillagar med jämna mellanrum. Vi har en plastmapp där vi sparar alla recepten som vi har fått i våra matkassar och sedan kan man välja och vraka ur denna receptbank de veckor som man inte har matkasse…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.