Min bröllopsklänning

DSC_1048

Jag har fått så många frågor kring mina bröllopsklänningar och nu äntligen har jag tagit mig tid till att välja ut bilder och skriva ihop ett inlägg tillägnat klänningen som jag beställde från SOFIA MOORE, ett separat inlägg kommer för klänning nr två vid ett senare tillfälle.

När jag började leta efter bröllopsklänning hade jag en helt annan bild i huvudet på hur min klänning skulle se ut, att den skulle vara i spets (eller åtminstone delar av den) var dock en självklarhet. Efter att ha provat den ena gräddbakelsen värre än den andra höll jag bokstavligt talat på att få panik, jag kände mig inte alls fin i dessa gigantiska kreationer och att butikerna endast hade stora storlekar tillgodo för provning gjorde inte situationen bättre. Jag menar, hur ska man kunna ta ett beslut om en så pass viktig klänning när man inte ens får möjligheten att prova den i sin egen storlek? Visst, de syr såklart in klänningen efter dina egna mått men samtidigt måste man ju känna den där känslan innan man kan ta beslutet om att det är just DEN klänningen som man vill bära på denna speciella dag. För mig kändes klänningarna som jag provade i bröllopsbutikerna som styva korsetter och det var ungefär då som jag insåg att jag snarare ville ha en enkel och följsam klänning än en stor gräddbakelse som jag inte alls kände igen mig själv i, jag ville ha en klänning som representerade MIN stil och som jag hade valt att bära även om det inte var vår bröllopsdag.

DSC_6731

Då kom jag att tänka på SOFIA MOORE som jag för ungefär ett år sedan beställde en aftonklänning från och blev supernöjd med både vad gäller passform, tygkvalité och service så jag vände mig till dem igen och undersökte om man möjligen kunde göra vissa justeringar på deras redan bestämda urval av klänningar och det var inga problem som helst. Det var speciellt en spetsklänning som hade fallit mig i smaken då jag spanade in hemsidan så jag beställde hem tygprover på spetsen, jag hade sedan tidigare bestämt mig för att jag inte ville ha en vit klänning eftersom jag ville ha möjligheten att kunna bära klänningen vid flera tillfällen och dels så tyckte jag att det skulle passa miljön i Sydafrika så mycket bättre med tex en beige nyans. När jag väl fick hem tygproverna var det ingen tvekan om att det var färgen ”champagne” jag ville ha på klänningen.

DSC_8703

Det var lite pirrigt innan jag fick hem klänningen för även om man har sett en liten bit tyg så är det svårt att föreställa sig den i sin helhet men färgen blev exakt som jag hade tänkt mig. Jag valde modellen som heter SIENA DRESS i färgen champagne fast med en djupare rygg än ursprungsversionen, jag tänkte först att jag skulle beställt den utan släp just för att jag ville ha den så enkel som möjligt men insåg så snart jag hade provat den att det var rätt beslut att behålla släpet på klänningen för det gjorde verkligen att jag kände mig som en brud i den och det var dessutom alldeles, alldeles speciellt att bära en klänning med släp en dag som denna…

Jag behövde inte göra några som helst justeringar på klänningen och väl var det för bara en vecka senare skulle vi bege oss på vår livs resa. Jag kan med andra ord ge er mina varmaste rekommendationer till att måttbeställa er bröllopsklänning via nätet och som jag har förstått är ni redan en hel del där ute som precis som jag fått upp ögonen för SOFIA MOORE och jag hoppas att ni kommer att bli minst lika nöjd som jag blev. Jag har fått frågan av flera om det är något särskilt jag tycker att ni bör tänka på innan ni beställer och det enda jag kan uppmana er till är att verkligen mäta alla måtten ordentligt, gör det både en och två gånger och ta hjälp av någon som kan titta på måttbandet och dessutom jämföra med guiden som finns på hemsidan. Får ni bara måtten korrekt är jag säker på att klänningen kommer att sitta som en smäck! Var inte heller rädda för att göra ändringar på de redan existerande klänningarna, många gånger kan det vara en liten detalj som gör att man kanske inte helt faller för klänningen, jag fick ett mycket professionellt intryck när jag mejlade kring ändringen jag ville göra i ryggen och det blev exakt som jag hade tänkt mig. Dessutom erbjuder SOFIA MOORE en ”perfect fit garanti” så skulle det vara något ni inte är riktigt nöjda med så är det bara till att meddela det så åtgärdar de problemet.

DSC_6740

DSC_8902

Jag valde att enbart ha bröllopsslöja i min brudbukett och dessa fantastiska blommor gjorde sig alldeles förträffligt ihop med färgen på klänningen samt spetsen, det blev precis sådär romantiskt enkelt som jag hade hoppats på och om jag ska vara ärlig blev det till och med bättre än vad jag någonsin hade kunnat drömma om. Den här dagen är utan tvekan den bästa dagen i mitt liv och jag kände mig så otroligt vacker!

DSC_8729

DSC_6722

DSC_9030

DSC_9053

DSC_0861

DSC_6997DSC_9992

DSC_7266

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.