Min Dahlia-rabatt

Jag har lite brist på inspiration för tillfället men det jag lägger mest tid på just nu (förutom barnen då förstås) är planeringen av min rabatt och ovan ser ni den Dahlia-samlingen som kommer att pryda ena sidan av rabatten. Vi får se hur färgerna viger sig med varandra, höjden på dessa ståtliga blomster är mellan 80cm – 120 cm och nu när jag är klar med planeringen och har bestämt vilka blommor vi ska ha inser jag att jag gillar högre blommor. Nästan alla sorterna som jag föll för är nämligen inom detta höjdintervaller. Jag har ritat upp en skiss på hur jag har tänkt mig att blommorna ska planteras och även gjort en tidsaxel för att se när respektive sort blommar, målet är ju att ha blomning i rabatten under så stor del av året som möjligt och jag tror att jag har hittat en bra mix nu….

Nu ska vi bara se till att införskaffa oss de perennerna som jag har bestämt mig för, det ska bli så kul att plantera allt! Jag har dock en fundering och det är om vi ska göra oss av med vårt fikonträd, jag tycker inte alls att det gör sig i rabatten som vi har grävt ut och ingen av oss är särskilt förtjusta i fikon. Kanske kan man flytta trädet/busken (ja, det har nämligen blivit stort som ett träd med rejäla grenar som tar enorm plats)?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.