Min passion för att fotografera

Fotografera

Min passion för att fotografera

Jag har verkligen funnit ett brinnande intresse för att fotografera. Att ta den där perfekta bilden är något som jag brinner för. En bild ska inte bara vara en bild utan den ska berätta en story. Man ska få en känsla av att titta på bilden. En bild för mig kan liknas vid ett konstverk. När jag fotograferar knäpper jag inte bara av en bild rakt upp och ner. Eller jo det gör jag tills jag känner att jag har fångat den där storyn i bilden. Jag testar mig fram och fångar sällan en perfekt bild på första försöket. Det är många aspekter som spelar in. Inte minst när man fotograferar människor. Bakgrunden på bilden är dock det som jag anser har störst betydelse. Det som är avgörande för om en bild blir bra eller inte. Sen spelar positioneringen så otroligt stor roll. Jag menar, den här bilden på bron med Elsa sittandes framför hade kunnat se så olika ut beroende på hur man vinklar kameran, vart man beskär bilden etc etc. När jag tittar på bilden väcker den en drömsk känsla. Vad tänker lilla Elsa på när hon sitter där och spånar ut mot havet och bron? Väntar hon på någon? Är hon på upptäcksfärd? Saknar hon någon? Bilden kan säga så mycket beroende på vem som tittar på den…

Nåväl, det var bara lite tankar om mitt brinnande intresse för att fotografera. Jag önskar verkligen att jag kunde hitta någon med precis samma brinnande intresse. Någon som, precis som jag, vill utveckla sitt fotograferande och som man kan lära utav.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.