Min sminklåda

Det är väl kanske ingen skräll att jag började jobba som Controller, jag fullkomligt älskar struktur och att ha saker och ting i min omgivning organiserade. Även om det kanske inte ser så ut på bilden så är min sminklåda väldigt strukturerad och jag är inte den som samlar på mig en massa skräp utan köper nytt fram tills dess att jag finner mina favoriter och när jag väl har gjort det så sorterar jag bort allt det där som man bara samlat på sig…

Det ska gå snabbt och det ska vara enkelt! Tidigare var jag den som gärna experimenterade med makeup men den perioden är tack och lov över och nu tycker jag att hela syftet med att sminka sig är att förstärka sina egna drag och dölja eventuella skavanker, inte kladda! Jag gillar inte för mycket smink! Sminkväskan till vänster är den jag förvarar sminket som jag använder, i mitten har jag alla penslar och pennor för att till höger förvara det som jag efter hand sorterar ut och förmodligen ska kasseras.

DSC_0030

Precis som med all annan hudvård kör jag på Dermalogica även i sminkväg, det känns liksom mer som att man vårdar och återfuktar huden än att man sminkar den när man stryker på dessa produkter. Efter att jag har lagt min Dermalogica ansiktskräm som jag använder morgon och kväll stryker jag på ett tunt lager skinperfect primer, jag använder primern i hela ansiktet. Efter det smörjer jag mig med ett tunt lager foundation, båda produkterna innehåller givetvis solskyddsfaktor. Dessa produkterna känns som sagt mer som återfuktande krämer än som vanliga makeup-produkter.

DSC_0041

Concealer använder jag för att dölja eventuella mörka områden kring ögonen, jag blandar alltid upp en klick med lite foundation och stryker på med fingrarna. Givetvis doppar jag inte fingrarna i concealer-burken utan använder baksidan av concealer-penseln för att ta upp rätt mängd och blandar sedan produkten med en klick foundation på ovansidan av handen.

DSC_0038

Där efter brukar jag stryka på ett tunt lager med ID puder (färgen light) , just för att få till en något mattare finish. Jag har även börjat använda en mörkare ton (medium tan) till att skulptera och jag måste säga att det ger riktigt bra effekt, jag har en snedställd borste till detta. Slutligen lägger jag på lite rouge på kindbenen, dock har jag inte funnit en rouge som jag gillar sådär skarpt ännu så jakten fortsätter.

DSC_0046

Ögonbrynen fyller jag i med en snedställd pensel och använder make up stores ”Tri Brow Color” som helt klart är den bästa produkten för att fylla i bryn med. Jag avslutar med att borsta till dem med lite fixing gel. Ibland om jag vill ha något mer markerade bryn fyller jag i kanterna med en brynpenna och suddar sedan ut skarpa linjer.

DSC_0055

Sist men inte minst målar jag på mascara, enda sedan jag och Linda var i Kina har jag dessutom blivit beroende av Lancome’s Cils Booster som VERKLIGEN gör fransarna fylligare och längre. Det är en sorts primer fast för fransarna så man målar dem först med denna vita färgen för att sedan måla över med den svarta mascaran. Jag brukar endast måla överfransarna och till fest lägger jag även till en brun eyeliner…

DSC_0056

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.