Mina bästa amnings-outfits

Något som jag inte riktigt var förberedd på när jag klev in i mammarollen var att jag konstant skulle gå omkring och känna mig ofräsch. Det spelar ingen roll att jag startar varje dag med en dusch för ganska snart, efter att Ludwig fått sin första måltid, har jag med all säkerhet fått en skvätt spya på kläderna (vi har fått en kräkbebis!!) och ganska snart har brösten börjat läcka för att inte tala om hyn som numer är torr som fnöske och det blir i princip bara värre om jag skulle få för mig att applicera makeup. De gråa hårstråna kom dessutom som ett brev på posten med graviditeten och att ta sig tid till att färga/klippa håret med en liten bebis är lättare sagt än gjort, för att inte tala om avsaknaden av manikyr och pedikyr! Sen ska vi inte glömma den delen som många inte pratar om men som fram tills nu verkligen inte bidragit till att man känt sig fräsch, nämligen blödningen som man dras med i veckor efter en förlossning…plus att man inte är i sitt livs bästa form rent fysiskt.

Som om ovan inte vore tillräckligt kommer man dessutom inte i sina gamla kläder och kan långt ifrån bära vilka plagg som helst, man måste nämligen tänka praktiskt och då är det inte alltid så lätt att dessutom klä sig snyggt! Av den anledningen tänkte jag ägna det här inlägget åt att tipsa om vilka outfits som fungerar bäst när man ammar…

Jag har 7 kilo kvar att tappa innan jag är tillbaks på min ursprungsvikt vilket gör att alla mina gamla byxor fortfarande är alldeles för små så jag lever kvar i mina gravidbyxor, det är faktiskt ganska skönt att ha det där extra tygstycket över magen tills dess att den har återfått sin form. Amningslinnena (samt bh/topp) kommer man inte ifrån så dessa är ett måste om man inte vill att hela matningsprocessen ska bli fullkomligt avancerad, när man har en hungrig bebis behöver man snabbt kunna plocka fram sitt bröst för amning och man vill även kunna göra det så diskret som möjligt ifall man vid tillfället tex har besök eller befinner sig ute bland folk. Ovanpå amningslinnena bär jag helst en mjuk kofta utan tex dragkedja eller hårda kanter, min Odd Molly-samling har med fördel återupplivats och koftorna från Rosemunde hör också till mina “amningsfavoriter”. Just koftor funkar bäst av den anledningen att man inte behöver ta av sig den när man ammar och man kan bara precis knäppa upp amningslinnet och “stoppa in” bebisen innanför koftan, på så vis slipper man dessutom att frysa om armarna när man ammar. Det här är i princip min “standardoutfit” nu när jag går hemma,  den är bekväm och praktisk och det är plagg som jag trivs i. På kvällarna byter jag helst om till ett par mjukisbyxor och en oversize “sovskjorta” som jag bär ovanpå en mjuk amningstopp, knapparna på skjortan gör det smidigt när det är dags för amning.

Jag tänkte så smått börja utforska outfits-alternativen och se om jag på något vis kan piffa till med lite festligare plagg, kanske funkar det fint att bära tex en skjorta om man har ett amningslinne undertill?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.