Mina bästa tips till att sälja på Tradera

 

Mina bästa tips till att sälja på Tradera

För ett par veckor sedan bestämde jag mig för att köra ett ryck på Tradera. Det har ekat tomt på mitt konto ett tag och högarna som ska säljas bara växer och växer. Den stora pucken är att komma igång, det vill säga att sortera ut allt som ska säljas, fotografera det och slutligen lägga upp annonserna. När detta väl är gjort så rullar det bara på för man kan välja att ”förnya annonserna” snarare än att lägga upp dem på nytt. Det är just vad jag gör, så fort en annons går ut trycker jag på förnya så förlängs annonsen ytterligare en vecka.

Mina tips är följande:

  • sätt av tiden till detta grovjobbet och ”just do it” – rensa ut/fotografera/lägg upp annonser
  • jag sätter alltid ett lägsta pris för vad jag kan tänka mig att sälja för (glöm inte att välja rätt frakt också), det blir oftast inga budgivningar utan säljs för det priset jag lagt ut men hellre det än att något skulle bli sålt för alldeles för lågt pris.
  • lägg plaggen som ska säljas prydligt i en genomskinlig plastlåda (jag har från Ikea) efterhand som du gör grovjobbet, på så vis får du även ordning och reda. Lådan kan man sedan ställa undan och man kan enkelt plocka fram det som har sålts.
  • få in som rutin att du skickar paket en gång i veckan. Jag gör det alltid i samband med att jag storhandlar på söndagar. Det är ett jobbigt extramoment men när man får in det som rutin så blir det mycket enklare. Jag packar alltid paketen precis innan jag beger mig för att handla. Inga fancy paket, använder avfallspåsar och tejpar runt. Ser ut som knarkpaket men skit samma det är enklast.
  • köp frakten online och skriv namn på paketen så att du enkelt vet vilken adresslapp som sedan hör till vilket paket (dessa skriver de ut på Postnord när de scannar QR-koden från frakten som du köpt online).
  • glöm inte att hela tiden förnya annonserna så fort de gått ut utan försäljning sen rullar det bara på tills du har sålt!
  • efterhand som barnen växer ut kläder fotografera direkt och gör ”grovjobbet” med en gång, detta behöver jag själv bli bättre på.

På bara ett par några veckor har jag nu lyckats sälja kläder för nästan 5.000kr, sådant som vi har vuxit ur och inte använder längre. Även om jag sätter relativt låga priser så är det ju bättre att få en liten slant än att det bara blir liggandes. Det bästa att plaggen får återanvändas hos en ny ägare!

One comment on “Mina bästa tips till att sälja på Tradera

  1. Åh jag skulle verkligen vilja sälja via tradera men varje gång jag försöker så fastnar jag på hur jag vet vad frakten blir? Väger du kläderna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.