När livet kör ihop sig lite…

Livet som småbarnsförälder

Ja jösses vilken dag vi har haft! Så sent som igårkväll insåg vi att Förskolan hade planeringsdag och därför skulle vara stängd idag. Det var en ren slump att jag såg det för de postade ett inlägg på deras Instagramkonto samma dag. Tydligen hängde det en lapp på anslagstavlan men det har helt gått oss förbi, både mig och Calle. Vi var dock inte var ensamma om att ha missat denna lilla detaljen…

I vanliga fall hade jag inte haft några problem med att skippa jobbet en dag men just idag hade jag möten inbokade från tidig morgon fram tills lunch. Calle hade precis som alltid möten bokade hela dagen. Dessutom så kommer städfirman hit på torsdagar direkt på morgonen varför vi behöver utrymma huset. Mamma erbjöd sig att kasta sig på tåget redan vid sju men då hade hon varit framme först vid halv nio (+ev försening) och dessutom behövt skjuts från tågstationen. Att sen lägga över ansvaret på att hon själv skulle rodda båda barnen och behöva hålla sig utomhus i flera timmar gjorde ekvationen omöjlig. En annan tanke slog mig att jag kanske kunde köra hem till Sölvesborg och jobba därifrån medans hon hade barnen. Vi skulle ju ändå till Sölvesborg i helgen. Den planen sprack eftersom vi har bokat däckbyte på fredag.

Slutligen fick vi rangordna våra möten och se om det var några vi kunde stryka och kom därför fram till att vi fick dela på dagen. Strax innan sju imorse kastade jag mig på cykeln och cyklade som en dåre in till kontoret. Satt i möten från klockan 08 till 12:10 varefter jag åter igen kastade mig på cykeln och trampade hemåt. Jag har nog aldrig cyklat så snabbt i mitt liv. Klockan 13 hade nämligen mannen ett viktigt möte och innan dess behövde jag packa ner barnen och bege mig ut så att han kunde hålla sitt teams-möte hemifrån. Han hade möten fram till halv fem och jag fördrev tiden med att gå til Limhamns Glassmejeri, jag och Ludwig åt glass medan Elsa låg och sov. Efteråt gick vi till stranden och lekte och väl hemma fick det bli hämtmat för hela familjen. Nu ska jag sätta mig och ta igen lite och imorgon efter jobbet tar jag barnen och åker hem till mamma & Jocke. Calle ska på AW och kommer med tåget först på lördagen…

Livet som småbarnsförälder och två som jobbar heltid samt inga föräldrar som bor nära!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.