Nytt År – Nya möjligheter!!

Nytt År – Nya möjligheter

Mitt första inlägg i år och med det sagt vill jag önska er alla en god fortsättning!

För mig har det varit fullt ös medvetslös efter ledigheten. För oss som jobbar med ekonomi är den här tiden på året lite av vårt ”Super Bowl”. Det vankas nämligen Årsbokslut och det är nu som vi ska se till att knyta ihop säcken för 2022 och säkerställa att detta görs på rätt sätt. Det har minst sagt varit ett händelserikt jobbår, det största som har hänt är nog att vi har flyttat vårt moderbolag från Luxemburg till Danmark. Det är verkligen så roligt att jobba för ett ”startup-bolag” för man får vara delaktig i precis allt. Bara en sådan sak som att jag har fått vara med och bestämma vårt nya kontor och hela planeringen som hör där till. Visst, det har varit superstressigt emellanåt för det känns som att man aldrig riktigt räcker till men det roliga väger helt klart över.

I år börjar ett nytt jobbkapitel för mig då jag numer kan titulera mig som Finance Manager Europe. Vi har bolag lite här och var i Europa och jag kommer alltså att ansvara för ekonomin i alla dessa bolagen. Tids nog även för Australien vilket är superspännande, hoppas på många jobbresor dit framöver. Redan till våren kommer jag att åka över till USA på jobbresa. Hur som helst, vi ska inom kort annonsera ut en tjänst som ekonomiassistent och den personen kommer att vara placerad på vårt Malmökontor och rapportera till mig. Kanske något av er som kikar in här kan vara rätt person för den tjänsten! Jag tänker att jag meddelar när annonsen ligger ute så får ni gärna hjälpa till att sprida den vidare…

På det personliga planet är mitt mål 2023 som vanligt att komma igång med träningen. Nu när jag äntligen opererat mig ser jag verkligen fram emot att börja träna och få in det som en rutin. Det ska bli så spännande att se vilken skillnad operationen har gjort för mig. Först ska jag dock bli kvitt min ihärdiga förkylning/öroninflammation men sen så! Ett annat mål är att jag ska försöka att bli bättre på att inte bry mig för mycket om saker och ting. Dels när det kommer till vissa relationer men också jobbmässiga saker. Jag läser många gånger jobbmejlen i tid och otid och det händer ganska ofta att jag inte kan släppa jobbet över tex helgen om jag har läst ett mejl sent en fredagskväll (tidsskillnaden gentemot USA gör ju att jag konstant har ett mejl-inflöde de timmarna jag själv inte jobbar). 2023 är också året då jag ska gå till botten med mina krämpor som uppstått efter graviditeterna/förlossningarna…

Privat är målet att bli bättre på att planera familjelivet. Det är allt för ofta som jag upplever att det rent av blir kaos med allt som ska göras och jag vill undvika den känslan för den tär verkligen. En känsla av att inte hinna med/räcka till och då menar jag med allt från att bjuda in till kalas, bestämma olika aktiviteter för barnen, resor vi vill göra etc etc. I början av året vill jag lägga en plan för allt, dvs bestämma vilka veckor vi ska vara lediga och vart vi vill resa så att vi vet det från början, bestämma vilka helger vi ska ha kalas. Ja ni fattar. På så vis inbillar jag mig att vi kan undvika den där kaos-känslan till en viss del i vart fall.

När det kommer till intressen vill jag få in mer professionell fotografering snarare än att i all hast knäppa av bilder i tid och otid. Jag funderar lite på en fotoresa med likasinnade så man verkligen kan utvecklas genom att ta del av andras kunskaper. Jag älskar ju att fotografera och det är ett intresse jag verkligen vill underhålla. Det är även fotograferandet som fått mig att driva mina sociala mediekanaler framåt. Jag har inte riktigt kommit fram till vad jag vill med dessa framgent för många gånger är det ett stressmoment att ”jag måste hinna med” snarare än att jag som tidigare verkligen hämtade energi när jag satt här och skrev. Egentligen älskar jag det men det är förutsatt att jag har tiden och där klämmer skon nu när man har familjeliv. Nåväl, jag är inte beredd att rakt av sluta så jag får fundera lite.

Det var allt jag tänkte skriva för denna gången. Ikväll ska jag möta upp tjejerna för middag och imorgon åker julen ut ifrån vårt hus. På lördag har vi kalas för Ludwig och söndag hoppas jag på en liten familjeutflykt för att ladda batterierna inför en kommande intensiv jobbvecka.

P.S. Vi fick inte till några bra Nyårsbilder men det var i vart fall så här vi såg ut! Jag & Elsa i klänning och killarna i slips, Ludwig hade dock inte någon skjorta med krage så det ser lite roligt ut med hans slips, haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.