Nytt soffbord

Äntligen, en sådär 2 månader senare anlände vårt soffbord! Det var efter att Ludwig för tredje gången trillade och slog huvudet rakt i marmorbordet som vi beslutade oss för att sälja det gamla och istället köpa ett mer “barnvänligt” bord till vardagsrummet på nedanvåningen och så här med facit i hand så blev det så mycket finare! Denna gången ville jag ha ett runt bord och att det skulle bli lite mer fri yta vid sofforna eftersom rummet inte är så jätte stort och WOW vilken skillnad det blev!

Det var dock inte det lättaste att hitta “det rätta” bordet och vi letade länge innan vi slutligen sprang på det här på Bolia, typiskt nog föll vi först för två olika stenbord men det hade ju varit lite motsägelsefullt att åter igen köpa ett “hårt” bord. Detta bordet är även snyggt att kombinera med ett mindre runt bord som man ställer lite under det stora men här hemma gör det sig snyggast i all sin enkelhet…

Igår körde jag bort till blombutiken och köpte lite franska tulpaner, så ståtlig blomma och färgen jag valde är alldeles ljuvlig. Jag får helt enkelt försöka komma ihåg att ta lite nya bilder så snart de blommar så att ni också kan få njuta lite av dem. Tänk att ha sådana här blommor i trädgården, nästa år ska jag ha tulpaner! 

Bordet är i oljad valnöt, dock är det bara benen som är i massivt trä. Toppskivan är i oljad faner. Färgkontrasten blir snygg och jag gillar även detaljen i benen där det är lite ljusare träslag som tittar fram.

Jag älskar den våriga känslan i detta rummet, de nya kuddarna gjorde verkligen sitt till den känslan. Nu behöver jag bara någon “vårig” filt också, jag brukar alltid sitta på en filt när jag tex ammar eller när Ludwig sitter i soffan och tittar på tv. Allt för att åtminstone försöka att undvika fläckar i sofforna…

Vi har ännu inte hunnit köpa någon krukväxt till vårt blombord, jag vet inte riktigt vilken sort vi ska ha men ett krav är att den ska vara lättskött så ge gärna tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.