Paella med kyckling och chorizo

Paella

Paella med kyckling och chorizo

Sedan jag började jobba igen har hemlagad mat blivit allt mer sällsynt här hemma. Det blir allt som oftast halvfabrikerade rätter såsom pyttipanna eller färdiga köttbullar. Just nu står den maten mig upp i halsen och aptiten är det väl lite sisådär med. Jag är inte sugen på någonting, tja förutom sötsaker då förstås! Nu har jag precis varit iväg och handlat en gigantisk påse med lösviktsgodis på Hemmakväll. Så snart barnen sover ska jag nämligen bänka mig i soffan tillsammans med min jobbdator och en skål godis. 42 olästa mejl efter idag, det har helt enkelt inte funnits utrymme till att läsa dem under dagen så jag får ta igen det ikväll…

Nu till en ny maträtt som vi testade för någon vecka sedan, receptet hittade jag på ICA.se och sen gjorde jag om det efter egen smak.

Recept

1 vitlöksklyfta

1 gul lök

2 msk olivolja

3 dl avorioris

1/2 g saffran

1 dl vitt matlagningsvin

8-8 1/2 dl vatten

1 hönsbuljongtärning

400 g kyckling (vi använde grillad kyckling)

150 g chorizo (vi körde på färsk chorizo)

1 röd paprika

Hackad persilja

Skala och hacka vitlök och lök, fräs den i hälften av olivoljan. Tillsätt ris, saffran och vin, låt det koka någon minut. Häll på vatten så att det når någon cm över riset och tillsätt hönsbuljongtärningen. Koka sakta i ca 20 minuter. Späd med mera vatten vartefter det kokar in. Skär kycklingen i strimlor och choritzon i slantar. Dela, kärna ur och skär paprika i strimlor. Bryn kycklingen i resten av olivoljan, tillsätt chorizo, paprika och fortsätt steka i ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar och stek i ytterligare ca 2 minuter.
Blanda kyckling och grönsaker med ris, avsluta med persilja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.