Plantera tulpaner i trädgården

Plantera tulpaner

Plantera tulpaner

Ser ni vad jag ser? Mina tulpaner är påväg upp, vilket härligt vårtecken!

Förra året bestämde jag mig för att plantera tulpaner i trädgården. Lägligt nog fick jag ett helt gäng med tulpanlökar i födelsedagspresent av svärföräldrarna. Det ska bli så spännande att se hur det kommer att se ut när rabatten står i full blom! När det kommer till trädgården så gäller det verkligen att ligga i framkant. Tulpaner planterar man nämligen på höstkanten. Det passade visserligen ganska väl in eftersom det är i min Dahliarabatt som jag planterat tulpanlökarna. Under våren får rabatten prydas av tulpaner och under sommaren/hösten förgylls den med Dahlior. Vi får se hur länge jag orkar hålla på att uppdatera mina rabatter, det är ju lite behändigare med perenner! Just nu tycker jag dock att det är jätte skoj.

La Belle Epoque

Jag valde en tulpansort som heter “La Belle Epoque” och på bilder ser den alldeles ljuvligt vacker ut! Eller rättare sagt så hade maken snappat upp att jag förälskat mig i denna tulpanen och agerade sedan förmedlare till svärisarna som köpte dem till mig. Tulpanen går i rosa och aprikos som liksom tonar ut sig mot kanterna. Den blommar i maj eller något senare och blir mellan 40-45 cm hög. Med andra ord så måste jag förkultivera mina Dahlior eftersom rabatten med största sannolikhet är upptagen i maj och kanske en bit in i juni. Lite synd att tulpaner bara blommar i ett år…eller det finns nog tvååriga också. Denna sorten tror jag bara har en säsong.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.