playa Uvita

Det blev en tur till stranden och naturreservatet ”playa Uvita” efter att CJ piggnat till efter sin magåkomma, vi blev lite lurade av taxichauffören vilket vi för övrigt blir HELA TIDEN!! Nåväl, väl på plats släppte chauffören av oss ”bakvägen” in till naturreservatet eftersom där kunde man enligt receptionisten på hotellet gå in utan att behöva betala inträde. Inte för att vi inte ville betala utan för att han tyckte att vi skulle hoppa av just där, det slutade mindre bra för vips hade vi en vakt som hoppade fram ifrån buskarna och påpekade att här betalar man för att få lov att gå på stranden. Jag tror bestämt att vi blev lurade IGEN och att vakten inte var någon vakt utan bara någon som drog en rövare gentemot oss turister, hur som helst var det bara till att punga upp med 12 dollar per man!

Stranden var helt fantastisk och i princip folktom, vi gick ifrån den ena sidan till den andra som är ungefär 5km. Riktigt härligt! Vi avslutade med att gå ut på den ”valformade” udden som endast är tillgänglig vid lågvatten, där låg vi ett par timmar och blickade in mot regnskogen. Helt fantastik natur!

IMG_2004

IMG_2009

IMG_2069

IMG_2150

IMG_2180

Okej, hade jag då jag klev in i naturreservatet vetat om att det fanns varningsskyltar för krokodiler så hade jag baskemej inte blivit långvarig. Vi såg denna skylten först då vi var påväg hem, haha!

IMG_2187

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.