Plisségardiner – bevarar ljusinsläppet men skyddar mot solstrålarna

Vi har äntligen monterat plisségardiner på hela nedanvåningen här hemma och oj vilket lyft det blev, alltså jag är så galet nöjd! Nu har jag bara hunnit fotografera vardagsrummet men jag tänkte även att jag skulle visa er resultatet i middagsrummet och köket så det kommer. Det finns ju ett antal webbutiker som säljer plisségardiner och där var vi noga med att göra research för av erfarenhet så skiljer sig kvalitén mycket, samtidigt var vi inte beredda att lägga hur mycket pengar som helst för gardinerna för det springer lätt iväg när man ska beställa till flera fönster. Valet föll på Visor som inte bara har ett schysst pris utan även så fin kvalité på sina plisségardiner, om ni är på jakt efter plisségardiner kan jag tipsa er om deras kampanj som varar fram tills på söndag och man får hela 20% rabatt på sortimentet. Ni kommer till kampanjen här (klick).

Jag tror inte att ni förstår hur efterlängtat det här var, att äntligen kunna sitta och äta en middag utan att få solen rakt i ögonen! Redan när vi flyttade in i huset så stod plisségardiner på listan över allt som skulle införskaffas men så dyker det upp tusen andra saker och sedan dess har vi inte gjort annat än att beta av punkter på vår “hus-fixar-lista”. Med facit i hand så borde vi beställt plisségardiner på en gång men det är lätt att vara efterklok.

Nu regnade det när jag knäppte av bilderna, haha! Jag tänkte att jag ska dokumentera middagsrummet någon kväll när solen står rakt in så att ni får se skillnaden, alltså dessa gardinerna som vi valde hjälper verkligen precis mot det vi ville och de är samtidigt så snygga. De tar bort solstrålarna men bevarar ljuset i rummet, jag tänker att även växterna mår bra av att få lite skydd mot direktsol så nu har jag höga förväntningar på att våra växter inte ska dö lika snabbt.

Så snygg design! Vi valde vita profiler och “naturligt vit 1250”, det var dessutom så enkelt att mäta. Man mäter bara själva fönsterrutan i mm, bredd och höjd! Jag trodde att det skulle vara mer komplicerat än så men det var verkligen supersimpelt, dessutom så enkelt att montera dem. Nu var det maken som fick sköta monteringen men han har intygat att det var enkelt…

Visst ser det stilfullt ut? Nu vill jag ha plisségardiner även till ovanvåningen…

Något som jag själv inte tänkte på förrän vi hade monterat plisségardinerna är att de dessutom är klockrena som “insynsskydd” så på kvällarna har vi dem en bit upp för den sakens skull, så nöjd!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.