Potträning dag 4 & 5

Potträning dag 5

Potträning dag 4 & 5

Igår var det fjärde dagen på vår potträning och precis som jag skrev igår började dagen med ett bakslag och Elsa skrek till en början efter blöjan. Efter en stund accepterade hon trosorna. Hela förmiddagen sprang hon fram och tillbaks från toaletten, först ville hon sitta där men lika snabbt ville hon hoppa ner. Hon grät och skrek om vartannat och varje gång jag frågade om hon ville gå på toaletten blev hon rosenrasande. Till slut gick jag upp med henne och låste in oss båda två på toaletten. Först gick jag själv på toaletten och försökte demonstrera att det inte är något farligt att sitta där. Var gång jag försökte att sätta henne på sitsen blev hon arg så till slut ignorerade jag det helt och tänkte att det får väl bli ännu en olycka. Då plötsligt tog hon tag i min arm och sa att hon var kissig och pekade på toaletten. Jag lyfte upp henne och då plötsligt släppte hon taget för tvåan! Alltså ni förstår inte vilken lättnad detta var, jag grät av lycka. Efter det gick hon även och kissade på toaletten en gång så vi vågade oss äntligen ut på en mindre promenad för att äta glass och gå till en lekplats. Ni anar inte hur stolt hon själv var över att hon faktiskt både bajsat och kissat på ”stora toaletten”! Fram mot kvällen blev det dock ett par olyckor på raken så blöjan åkte på även i natt (efter att hon hade somnat).

Imorse (dag 5) vaknade hon av att jag var igång med att sätta på henne trosorna och sken genast upp som en sol och brast ut i ett stort ”mina trosor”. Haha! Jag hann som tur var ta av blöjan innan hon förstod att hon hade haft den på sig under natten. Det var bara pyttelite kiss i den men så skönt att slippa byta i sängen och tvätta av en nerkissad Elsa mitt i natten. Hur som helst, idag skulle vi bege oss på vår första stora utflykt sedan vi tog bort blöjan. Jag var sjukt skeptisk till hur detta skulle gå men samtidigt ville vi inte ställa in våra planer på grund av att vi ”pottränar” Elsa.

Precis som gårdagen vägrade Elsa först att ens sätta sig på toaletten. Samma procedur som tidigare upprepade sig och hon gick fram och tillbaks till toaletten, började gråta och skrika om vartannat. När jag sa åt henne att hon helt enkelt får kissa ner sig fick hon panik. Jag ignorerade hennes uppenbara toalettbehov och till slut tog hon själv tag i mig och sa att hon var kissnödig. Jag frågade om vi skulle gå och kissa och då nickade hon och som om hon inte gjort något annat kissade hon i stora toaletten. Det var så skönt att vi lyckades få henne att kissa innan vi skulle sitta i bilen i över en timme! Väl hemma hos våra vänner blev hon såklart kissnödig igen. Vi hade tagit med oss både pottan (som hon aldrig använt) och toalettsitsen i förberedande syfte. Även hemma hos vännerna blev det samma dilemma. Hon började med att hålla sig mellan benen och sedan sa hon att hon var kissnödig. Väl inne på toaletten vägrade hon att sitta där och så höll vi på tills hon uppenbarligen inte kunde hålla sig längre för då helt plötsligt släppte hon taget och kissade i toaletten. När vi sedan åkte till en lekplats inne i Helsingborg blev hon plötsligt kissnödig igen. Där fanns det bara offentliga toaletter så jag var säker på att det inte skulle gå att övertala henne att sätta sig där men tänkte att jag var tvungen att göra ett försök. Jag började med att själv kissa och visa henne att det inte var någon fara och frågade sedan om även hon behövde kissa varpå hon bestämt sa nej. Jag svarade henna att då kommer hon kissa ner bilstolen eftersom vi skulle bege oss hemåt varpå hon helt ändrade sig och plötsligt ville sätta sig på toalettsitsen (jag hade med vår barnsits) och utan några konstigheter kissade hon igen.

Med andra ord blev det en dag utan en enda olycka, helt fantastiskt! Detta trodde jag aldrig! Inatt sover hon åter igen med blöja som jag satte på efter att hon somnat…

Potträning dag 5 Potträning dag 5 Potträning dag 5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.