Problem med vattnet?

-inlägget publiceras i reklamsamarbete med Callidus-

Problem med vattnet

Har du problem med vattnet?

Något som är säkert är att den dagen som man sätter sig i ett hus, då har man alltid något som ska fixas. Bara en sådan sak som att man behöver ha koll på vattnet. Jag hade inte tänkt tanken om detta innan jag köpte hus. Nu vill jag kontrollera precis ALLT. När det gäller vattnet är det lätt att ta för givet att nödvändiga kontroller görs på kommunal nivå. Det kan dock vara värt att med jämna mellanrum göra en egen avstämning. Framförallt om man har en egen brunn eller om man tycker att vattnet luktar illa eller är missfärgat.

Ikväll vill jag därför tipsa er om Callidus som är ett marknadsledande företag inom vattenrening. Callidus ser sig själva som vattendoktorerna. Nu när jag har spanat in deras sida och läst på om vilka olika vattenproblem som kan förekomma förstår jag namnvalet. Om ni är osäkra på om ni har problem med vattnet så bör ni spana in Callidus sida och beställa ett analyspaket. Genom att göra en vattenanalys vet man svart på vitt om det är något farligt.

Vattenanalys

Det är jätte enkelt att göra en vattenanalys. Man beställer bara ett analyspaket från Callidus. I analyspaketet finns det en provflaska samt instruktioner om hur du genomför analysen. Det tar normalt 10 arbetsdagar innan man får provsvaren som skickas antingen via post eller epost.

Vattenprovet ska tas från ett tappställe som används regelbundet, tex i köket. Om man inte har använt brunnen på flera veckor så måste vattnet omsättas ordentligt innan man tar analysen. Vattnet bör omsättas i normal omsättning i minst en vecka innan provtagningen utförs.

Analyssvaret får man sedan från SYNLAB som är det laboratorium som Callidus samarbetar med. En kopia på provsvaret skickas till Callidus vilket gör att du direkt kan ringa och få återkoppling på ditt svarsresultat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.