Denna röda ”linssoppan” (vi valde att göra den mer som en gryta och serverade med nötfärsbiffarna vi tillagade häromdagen) är precis som alla mina andra recept jag anammat enkel att tillaga, innehåller få ingredienser och smakar förbaskat gott. Man ska dock vara förtjust i lite spicy mat för det var sannerligen sting i den, vi hackade i och för sig i två färska chilifrukter istället för en och dessutom rensade vi dem inte på frön. Helt i min smak!
Recept (4 personer)
1st röd chilifrukt
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
2msk olivolja
4msk tomatpuré
4dl röda linser
2st grönsaksbuljongtärningar
1l vatten
1tsk spiskummin, malen
1st lagerblad
Yoghurt
2dl turkisk yoghurt
1st vitlöksklyfta, pressad
salt & peppar
1tsk rivet citronskal
1tsk pressad citron
Kärna ur chilin. Skala lök och vitlök, finhacka och fräs någon minut i oljan. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa en stund. Tillsätt vatten, linser, buljongtärning, spiskummin, lagerblad, salt och peppar. Koka 20 minuter.
Blanda ihop yoghurt, vitlök, salt och peppar, citronskal och saft. Servera soppan med citronyoghurten.
Som ni ser är det en väldigt kalorisnål måltid, nu är i och för sig biffarna exkluderade i denna beräkning:
För att stilla sötsuget här ikväll gjorde jag en enkel ”chokladmousse” på proteinpulver blandat med mjölk och toppade med kokosflingor, hur gott som helst! Lite komiskt för jag berättade inte innehållet för CJ som gillade den skarpt och jag tror bestämt att jag ska låta bli att berätta för honom för jag har lite på känn att han plötsligt kommer att gilla den lite mindre om han får reda på hur ”nyttig” den faktiskt var.