Renovering av källare – förebild

Renovering av källare

Nu är det äntligen dags för oss att fixa till i källaren. Jag kan inte med ord beskriva hur skönt det ska bli! Att få lite ordning, reda och struktur! Vi bor i ett relativt litet hus så varje kvadratmeter förvaring är guld värd! Som det ser ut nu är källaren ett fullkomligt bombnedslag. Det fylls löpande på med pinyler som vi inte får plats med i huset. Jag blir galen! Vi (jag) har ändå varit duktiga och rensat ur källaren med jämna mellanrum. Sorterat allt i olika förvaringslådor som sedan likt ett Tetris staplats ovanpå varandra. När man sedan behöver fylla på någon låda blir det ett för stort projekt att ens komma åt den. Därav detta kaos! Nu ska det bli andra bullar!

Som ni kan skymta i bilden (se golvet längst fram i bilden) så är den delen av källaren som är vår tvättstuga redan “fixad”. Här har man lagt klinkers samt fixat väggar och tak. Det vi ska göra nu är att ta bort all gammal el och dra nytt så att vi kan ha en ordentlig taklampa samt fler eluttag. Vi ska plocka bort allt organiskt material (tak samt några väggar, där finns nämligen ett “litet rum” där den gamla oljepannan stått som ska rivas). Väggarna ska putsas och målas vita. Samma golv som ligger i tvättstugan ska läggas även i den andra delen av källaren. Planen är att tvättstugan ska flyttas till den andra delen av källaren och den delen av källaren som idag är tvättstuga ska få agera förrådsdel. I förrådsdelen ska vi ha smarta förvaringsställningar längst med väggarna så att vi kan stapla alla lådor som såklart ska märkas. På så vis hittar man och kommer enkelt åt det man behöver.

Vår källare är ju ingen “boyta” och planen är heller inte att den ska bli det. Vi renoverar för att få en fräsch tvättstuga och en smart förrådsavdelning. Det här har jag väntat på sedan vi flyttade in i huset! Målet är dessutom att bygga ner ingången så vi slipper att gå utom när vi ska ner i källaren. Det blir dock ett senare projekt, om vi inte har hunnit köpa ett nytt större hus förstås men det lär väl dröja. Nu har vi i vart fall tagit in en offert på att fixa källaren och jag är så spänd!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.