Uterum – före och efter renovering

Renovering av uterumRenovering av uterum

Jag tycker att det är dags för att visa er lite ”före- och efterbilder” på vår mini-renovering. Äntligen ser man resultat och jag är galet nöjd. Det tog lite längre tid än vad vi från början hade tänkt och drömmen om att ha uterummet klart inför sommaren gick ganska snabbt i kras. Min rekommendation är att vara ute i god tid om ni ska göra liknande projekt. Börja planeringen redan året innan eller åtminstone i början på året. Vi kom fram till att vi skulle fräscha till vårt uterum bara någon månad före sommaren så redan där var tidsplanen orimlig. Det är ju en viss leveranstid på både tak och skjutparti och denna sommaren har tydligen varit ganska extrem på grund av pandemin. Folk har generellt fixat mycket i hemmet och i trädgården i år. Skjutparti med spröjs

Hur som helst bestämde vi först att vi bara skulle måla om uterummet i en vit kulör. När den tanken hade landat kände vi att det vore synd om vi skulle ha kvar det ofräscha taket och började därför att titta på olika taklösningar. Ganska snabbt kom vi fram till att vi skulle lägga på ett kanalplasttak,  det släpper in mycket ljus och var heller inte orimligt dyrt. Sedan var det Calle som bestämt sa att vi borde passa på att även byta ut skjutpartiet. Det gamla skjutpartiet hade verkligen gjort sitt och var supertrögt att öppna och stänga.

Jag var först skeptisk eftersom ett skjutparti kostar en slant. Men så här i efterhand är det skjutpartiet som har gjort den största skillnaden så nu är jag så glad för att han argumenterade för bytet. Vi började räkna på projektet och ganska snart kände vi att om vi ska göra allt detta så måste vi även fixa till insidan. Haha! Ni hör ju! Liggande träpanel på väggarna och ett betonggolv kvarstår nu och nästa år kommer vi även att byta ut pergolan samt lägga ett trädäck i anslutning till uterummet.

Skjutparti

Det vackra skjutpartiet med spröjs kommer från Expodul Uterum och ni finner det här (klick).

Vi beställde även kanalplasttaket från Expodul Uterum och det finner ni här (klick). Innan vi bestämde oss för Expodul Uterum besökte vi först deras showroom i Malmö där man kan se ett antal visnings-uterum. Där fick vi svar på alla frågetecken och de hjälpte oss också med hur man ska mäta samt att beställa allt. Så himla smidigt!

Mina dahlior fick sig en omgång av byggarna som var här, de står nämligen i direkt skottlinje för att bli tilltuffsade. Den vänstra dahlian ser inte riktigt klok ut nu men det beror på att jag har fått dra av alla bladen då de drabbades av mjöldagg.

Det som till en början var tänkt som ett ”mini-projekt” blev till slut ett stort renoveringsprojekt! Just det, vi passade även på att byta ut taket på förrådsdelen. Där la vi ett papptak och resultatet blev så bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.