Road Trippin in South Africa

IMG_5162Vi har bara vart här i tre dygn och jag kan redan nu säg att det här är (utan tvekan) den bästa resan jag någonsin gjort! Att åka ut i vildaste bushen och på bara några meters håll spana in Afrikas fantastiska djurliv är obeskrivligt magiskt!

IMG_5198

Vegetationen här i Sydafrika är inte alls som jag hade föreställt mig, kolla bara hur grönt allting är på bilderna ifrån vår roadtrip från Johannesburg till Lodgen som safarin utgick ifrån! Turen dit tog lite längre tid än beräknat och YES vi körde fel ett par gånger! Vi fick dessutom för oss att göra en spontan avstickare efter att jag skymtat en skylt där det stod ”panorama view”, vi körde och körde och körde men inte tusan såg vi någon panorama view i sikte så efter en halvtimmes bilfärd var det bara till att vända!

Den här lilla extraturen höll på att kosta oss vår första safaritur som tydligen gick av stapeln redan klockan 16:30 vilket vi inte blivit informerade om, dessutom fick vi information om att bilturen skulle ta 6 timmar att köra och inte nio timmar som den faktiskt tog. Vi hade med andra ord ren tur som, då vi anlände in i Nationalparken, råkade köra rakt in i Rangern som precis hade spottat en leopard som låg i busken och svalkade sig precis nedanför safaribilen! En entré vi sent kommer att glömma, hur höga är oddsen att vi ens innan vi påbörjat safarin lyckas se en leopard?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.