Segla i Karibien

Segla i Karibien

Oj vad jag drömmer om att få resa igen. Jag och min man var riktiga Globetrotters innan vi fick barn. Äventyrsresor var i princip vardagsmat för oss. Vi har besökt länder som Rwanda, Costa Rica och Sydafrika. Allt från traditionella safaris till att vandra i djungeln och besöka bergsgorillorna. Det sistnämnda var en riktig adrenalinkick, oj vilken häftig upplevelse! Trots min äventyrlighet har jag ännu inte testat på att segla. Det är dock något som jag verkligen vill göra och helst inom en snar framtid. Jag menar, tänk att segla i Karibien. Att själv bestämma rutten och uppleva livet på havet. Jag kan föreställa mig att även det ger en enorm adrenalinkick.

Med More Sailing kan man boka helt fantastiska seglingsresor. Hade jag valt idag så hade det blivit en seglingsresa till Karibien tillsammans med vänner. Tänk att gå ombord på en stor katamaran där besättningen tar hand om både segling och matlagning samtidigt som man seglar mellan laguner, korallrev, vulkanöar och vita sandstränder. magiskt! Västindien är en kedja av öar som sträcker sig från Florida i norr ner mot Sydamerika. Med More Sailing och segling i Karibien utgår man från Martinique alternativt St. Lucia. Båda öarna ligger i avgränsning till varandra. Därifrån seglar man sedan söderut ner mot St. Vincent och Grenadinerna. Det sistnämnda har utnämnts till det vackraste seglingsområdet i världen. Det består av ett pärlband av öar som ligger mellan St Vincent i norr och Grenada i söder. Under seglingsturerna får man uppleva dels härliga seglingsdagar men även helt fantastiska sandstränder, turkosa laguner, snorkla med havssköldpaddor och äta grillade middagar på stranden.

Seglingsresan i Karibien med More Sailing pågår i 13 dagar varav 11 dagars segling. Flyg tur och retur från London ingår i priset. Svensk välutbildad besättning på båten ingår givetvis också. Man bor i en del av en dubbelhytt, sk kojplats. Transfer till och från båten är också medräknat i priset, likaså frukost, lunch och dryck på båten. Sängkläder och handduk samt alla hamnavgifter och andra utgifter.

Här (klick) kan du beställa en katalog med all information om More Sailing’s seglingsturer. Katalogen är självklart helt kostnadsfri.

More sailing erbjuder även seglingsresor till Kroatien, Grekland, Italien, i Sverige, över Atlanten och genom Medelhavet. Det finns med andra ord många äventyr som man kan välja emellan. Till er som inte redan är inne i småbarnslivet vill jag verkligen tipsa er om att göra så många sådana här resor som ni bara kan innan det är dags för familj. Jag är så otroligt glad över att jag faktiskt gjorde det, resor som blir bra mycket svårare att göra när man har barn med i bilden. Jag menar, att besöka bergsgorillorna gör man inte direkt i sällskap av sina barn. Inte heller åker man på safari förrän de blivit bra mycket äldre och faktiskt klarar av att sitta stilla och dessutom uppskatta upplevelsen. Segling kommer vi definitivt att göra med barnen när de blir större men innan dess hoppas jag att vi kommer kunna boka en sådan här resa ihop med vänner…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.