Smoothie – mango, banan och avokado

Smoothie

Smoothie – recept

Jag börjar alltid min dag med en smoothie till frukost. Förr kunde jag inte ens tänka mig en morgon utan en macka eller ett knäckebröd som bas. Numer klarar jag i princip inte av att äta tidigt på morgonen. Istället brukar jag fylla på med ett knäckebröd som mellanmål vid niotiden. Ingredienserna i smoothien har sett likadana ut i flera år och jag tröttnar aldrig! Även resten av familjen har blivit alldeles hooked på denna smoothien så numer görs den till hela familjen.

Recept för 1 person

Fryst mango (jag brukar toppa botten på mixern, skulle gissa på att det är ca 1 dl)

Fryst avokado (ca 0,5 dl)

1 banan

ca 2 msk keso

1/3 citron

1 msk olivolja

Mandelmjölk (brukar fylla upp till 500 ml strecket på mixern (jag vill gärna ha min smoothie tjock i konsistensen)

Förr blandade jag även i färsk spenat men jag blev märkligt nog allergisk mot spenat under min senaste graviditet och då slutade jag med det. Jag fick små blåsor på tungan, så märkligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.