Syskonkärlek och söndagsbestyr

Syskonkärlek

Syskonkärlek

Jag är så otroligt glad över att vi bestämde oss för att skaffa ett syskon till Ludwig. Den kärleken som finns mellan dessa två är helt otroligt fin. Visst, de bråkar massor men mestadels är de så gulliga mot varandra. Ludwig pratar till Elsa med en lite gulligare röst, bara det är så sött! Han tar ofta henne i handen och berättar för henne vad som är rätt och fel. Elsa i sin tur ser så otroligt mycket upp till Ludwig och vill göra precis som han gör. Igår köpte jag tex hem trosor till Elsa för hon går i princip till toaletten var gång hon har kissat eller bajsat. Hon är helt med på att hon ska sitta på pottan (eller toalettsitsen, hon sitter redan på den) i samband med kiss och bajs. Detta enbart för att hon har härmat Ludwig och vill göra precis som han gör. Därför tänker jag att det är lika bra att så smått börja potträna Elsa redan nu. Kanske lite optimistisk eftersom hon fyller 2 år om TRE månader, vi får se. Ludwig blev blöjfri när han var 2,5 år… Syskonkärlek

Söndagsbestyr

Idag är det vanliga söndagsbestyr som står på agendan. Storhandla, tvätta, fixa och dona. Vi försöker även att köra på någon liten utflykt om vädret tillåter men vi får se hur det blir idag. Elsa är fortfarande hostig och snorig. Så tröttsamt men jag blev påmind på Instagram häromdagen, att man ska vara glad för att det bara är en liten förkylning och inget annat.

2 comments on “Syskonkärlek och söndagsbestyr

  1. Fint med syskonkärlek ☺️ Jag har två döttrar i ungefär samma ålder som dina. Båda har blivit blöjfria strax innan de fyllde 2 år. Nyckeln för oss har helt klart varit att vi passade på att potträna när vi såg att de själva var intresserade av pottan. 2-åringar är ju ofta väldigt nyfikna och glada i att lära sig nya saker.

    • Ja visst är det och den är så himla tydlig också! 🙂 Tack snälla för peppen, då är det kanske ändå inte helt dumt att potträna nu! Det är som du säger, Elsa vill hela tiden springa in på toa och sitter till och med på stora toaletten fast med Ludwogs sist. När hon är ”klar” vill hon själv torka sig och kasta pappret i toalettstolen. Ändå så häftigt att hon tagit in allt så snabbt bara av att se på hur Ludwig gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.